Nurettin DOĞAN/ ALAŞEHİR,(Manisa),() - MANİSA'nın Alaşehir İlçesi'nde, etkili olan rüzgar yaklaşık 50 dönüm üzüm bağına zarar verdi. Çiftçiler, zararlarının büyük olduğunu belirtti.
Alaşehir'de saat 15.00 sıralarında etkili olan rüzgar, tarım arazilerine büyük çapta zarar verdi. Rüzgar nedeniyle üzüm bağlarının direkleri devrilirken, sulama boruları koptu. Kopan teller nedeniyle de yetişmiş üzümler yerlere döküldü. Şiddetli rüzgar, Alaşehir ilçesine bağlı Belenyaka, Badınca, Çakırcaali mahallerinde yaklaşık 50 dönüm bağlık alana zarar verdi.
Alaşehir Belenyaka Mahallesi'nde oturan Ramazan Cura, "Fırtına bağımdaki altı sıranın direklerini devirdi, damlama borularını ve gergi tellerini kopardı. Bu asmalar kendilerine gelemez. Üç beş yılda ancak kendilerini toparlarlar. Asmalar kırıldı, bağı tamamen söküp tekrar dikmek gerekir. Buda bizim en az beş yılımızı alır. Perişan olduk. Bağımı sigorta yaptırttım, ama bunu kapsar mı bilmiyorum. Bankalardan kredi aldık. Borçlarımızı ödeyemeyiz, devlet bize destek olsun" dedi.
Alaşehir Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk, "Üreticilerin bir yıl gözüne baktıkları emekleri, ne yazık ki bu tür bir felaketle toz olup uçup gidiyor. Ne yazık ki fırtına sigorta kapsamında değil. Böylece yeni bir şey daha gördük. Demek ki fırtına gibi doğal afetleri de sigorta kapsamına almak gerekiyor. Devlet bu tür afetlerden zarar gören üreticilere mutlaka destek olması gerekir. Zarar gören üreticilerimiz İlçe Tarım Müdürlüğüne tespit yaptırmalarında yarar var" diye konutu.

FOTOĞRAFLI