KAYSERİ’de düzenlenen 3'üncü Yeşilhisar Sultansazlığı Uçurtma ve Gençlik Şenliği, rüzgarın azizliğine uğradı. Etkili olan rüzgar nedeniyle uçurtmaları çocuklar yerine büyükler uçurdu.
Yeşilhisar ilçesinde bulunan Sultan Sazlığı Milli Parkı'nda gerçekleştirilen Uçurtma ve Gençlik Şenliği’ne Kayseri Valisi Orhan Düzgün, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Halil Uysal, Yeşilhisar Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar, İlçe Belediye Başkanı Abdulkadir Akdeniz ile bazı daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Şenliğe katılan Vali Düzgün vatandaşlarla yakından ilgilenirken, şenlik etkinliklerini de kıl çadırında takip etti.
Yeşilhisar Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar, her geçen yıl etkinliği daha da geliştirdiklerini söyledi. Yaşar, “Burada uçurtma uçurup eğlenmenin yanında asıl amacımız Sultan Sazlığı’nı geniş çevrelere tanıtmak” dedi. Yeşilhisar Belediye Başkanı Abdulkadir Akdeniz ise memleketin güzelliklerinin tanıtılması açısından bu tür şenliklerin önemli olduğunu dile getirdi. Kayseri Valisi Orhan Düzgün de rüzgarlı hava nedeniyle vatandaşların güzel vakit geçiremediği belirterek, “Rüzgar biraz imkanları zorlaştırsa da her şeye rağmen vatandaşlarımızla bir araya geldik” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından şenlikte düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.
Öte yandan etkili olan rüzgar, uçurtma severlere zor anlar yaşattı. Özellikle çocuklar rüzgarda uçurtma uçurmakta zorlanınca meydanda büyüklere kaldı. Çocuklardan çok yetişkinler kalan uçurtmaları gökyüzünde uçurdu.

CZ(OE/AAA) (FOTOĞRAGLI)