Ergün TOS/FETHİYE (Muğla), () - OSCAR ödüllü Avustralyalı aktör ve yönetmen Russell Crowe, 'The Water Diviner' filminin son sahnelerinin çekimi için Muğla'nın Fethiye İlçesi'ne geldi. Crowe, 5 bin yıllık tarihe sahip Kayaköy'de son hazırlıkları yerinde inceledi.
Russell Crowe, yönetmen koltuğunda oturduğu ve başrolünü oynadığı 'The Water Diviner'ın İstanbul çekimlerinin ardından Fethiye'ye geldi. Filmin son sahnelerinin çekileceği Kayaköy, Crowe için film platosu haline getirildi. Crowe, tarihi kilise ve evlerde çekimleri tamamlanacak film için yapılan son hazırlıkları yerinde inceledi.
KORUMALAR ETTEN DUVAR ÖRDÜ
Korumaları eşliğinde tarihi evleri gezen ve hazırlıkları denetleyen Russell Crowe, çekim ekibinden bilgi aldı, sohbet etti. Aktörle fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşlar ve görüntü almak isteyen gazeteciler, korumalar tarafından sürekli engellendi. Crowe'un, Kayaköy'de 4 gün sürecek çekimlere, pazartesi günü başlayacağı kaydedildi.
FİLMİN FİGÜRANLARI RESTORANDA SEÇİLDİ
Film çekimleri için Kayaköy'de bir restoran, cast merkezi haline getirildi. Filmde rol alacak figüranlar burada fotoğraf çektirip başvuru yaptı. Bu arada Fethiye'de çekilecek film ilçede yaşayanları da mutlu etti. Dünyaca ünlü bir aktörü Kayaköy'de ağırlamaktan mutlu olduklarını söyleyen vatandaşlar, doğal plato Kayaköy'ün bu şekilde tüm dünyaya tanıtılacağına inanıyor.
Russell Crowe'nin Kayaköy'de olduğunu öğrendikten sonra buraya geldiğini anlatan Kadir Furkan Çoban, filmin Fethiye ve Türkiye için çok önemli olduğunu söyledi. Filmde Cem Yılmaz ve Yılmaz Erdoğan'ın da rol aldığını belirten Çoban, sinemaseverleri heyecanlı bir filmin beklediğini dile getirdi.

ET(HA/SS) (FOTOĞRAFLI)