Bedir ALTUNOK / KARS, () - KARS Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Slav Dilleri ve Edebiyatları Bölümü öğrencileri, Rusların kışı uğurlama bayramını Ukrayna'dan gelen kız öğrencilerle kutladı.
Fen Edebiyat Fakültesi Slav Dilleri ve Edebiyatları Bölümü, Rus Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Çulpan Çetin, önce Rusların ünlü bayramı Meslenitsa konusunda katılımcıları bilgilendirdi. Meslenitsa Bayramıyla ilgili video ve slayt gösterilerinin ardından Ukrayna’dan gelen öğrenciler yöresel kıyafetleriyle programa renk kattı. Rus ve Türk yemek kültürünün de sergilendiği etkinlikte Urfa’nın çiğ köftesinden, Kars’ın sac ekmeğine kadar çeşitli ürün katılımcıların beğenisine sunuldu. Ardından da Türk ve Rus halk oyunları gösterilerine yer verildi. Öğrenciler, bu yıl ikincisi düzenlenen etkinlikte gönüllerince eğlendi.
Rus ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Çulpan Çetin, 'Meslenitsa' kutlamalarında amaçlarının sadece ders vermek, konuşmak ve yazmak olmadığını aynı zamanda Rusya'yı tanımak olduğunu söyledi.
Rusça öğretmeni Ukraynalı Doç. Dr. Olg Klimkina da, "Öğrenciler hangi dili öğreniyorlarsa mutlaka o ülkenin gelenek ve görenekleriyle, bayramlarıyla da mutlaka tanışmalıdır. Bu bayram çok güzel ve öğrenciler açısından hiç unutulmayacak bir etkinlik" dedi.
BA(KS/COŞ) (FOTOĞRAFLI)