Ali GÜNDOĞAN/MARMARİS (Muğla), () - MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde tatil yaparken göğüs ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede anjiyo yapılan Rus TIR şoförü 50 yaşındaki Alexander Sudakov, 11 bin lira tutarındaki faturaya itiraz ederek ödeme yapmadan hastaneden ayrıldı. Özel hastane yetkilileri ve Rus turist birbirlerinden şikayetçi oldu.
Marmaris İlçesi'ne bir hafta önce eşi ile tatile gelen Rus TIR şoförü Alexander Sudakov, Eski Datça Yolu'ndaki Havaii Otel'e yerleşti. 8 Haziran Pazar günü saat 08.30 sıralarında göğüs ağrısı şikayetiyle Özel Ahu Hastanesi'ne başvuran Alexander Sudakov, ilk müdahalenin ardından ambulansla Muğla merkezdeki Muğla Özel Yücelen Hastanesi'ne sevk edildi. Hastanede anjiyo olan Sudakov, 11 bin lira tutarındaki faturaya itiraz ederek ödeme yapmadan hastaneden ayrıldı.
Muğla Özel Yücelen Hastanesi yetkilileri, Rus turistin para ödemeden hastaneden ayrılması üzerine şikayetçi olduklarını bildirerek akşam saat 23.00 sıralarında Muğla Emniyet Müdürlüğü Marmaris Çarşı Polis Merkezi'ne bilgi verdi. Rus Sudakov ve eşi, ifadesi alınmak üzere kaldıkları otelden Çarşı Polis Merkezi'ne getirildi. İfadesinde özel hastaneden şikayetçi olan Sudakov, "TIR şoförü olduğum için Türkiye hakkında çok güzel şeyler duyuyordum. İlk defa ülkenize tatile geldim. Geçirdiğim rahatsızlık nedeniyle hastaneye kaldırıldım. Tedavi giderleri olarak bana önce 15 bin Euro fiyat çıkardılar. İtiraz edince ücreti 11 bin liraya indirdiler. Ben bu tedavi ücretini kesinlikle ödemem, anlaşmaya da razı değilim. Hastaneden şikayetçiyim. Ülkeme bugün dönüyorum ve ilk işim basın mensuplarına bilgi vererek bu hastanenin fahiş fiyatlar aldığını deşifre etmek olacak" dedi.
Rus TIR şoförü Alexander Sudakov ve eşi tatillerinin son günü olduğu için otobüsle önce Dalaman Havalimanı'na oradan uçakla ülkelerine döndü. Hastane yöneticileri ise konunun mahkemeye intikal ettiğini belirterek "Hastane olarak Türk Tabipler Birliği'nin belirlediği fiyat listesini uyguluyoruz. Hastanemizde tedavi gören Rus turiste yapılan tüm işlemlerin yazılı belgeleri mevcuttur. Rusya'da bağlı olduğu sağlık sigortası tedavi giderlerini karşılamamış. Yaşadığımız mağduriyeti uluslararası mahkemelere taşıyacağız, avukatlarımıza bilgi verdik. Kendisinden şikayetçiyiz. Hakkımızı sonuna kadar savunacağız" diye açıklama yaptı.

AG(İÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)