İNGİLTERE Premier Lig'de mücadele eden Chelsea Kulübü'nün sahibi Rus işadamı Roman Abramoviç'in 163 metre uzunluğundaki süper lüks yatı 'Eclipse', Muğla’nın Datça İlçesi’ne geldi. Lüks yattan inen bir çift el ele ilçenin sahilini dolaştı.
Datça körfezi açıklarına dün saat 10.00 sıralarında demirleyen İngiliz bayraklı yatta, Rus milyarder Abromoviç’in bulunmadığı öğrenildi. Yatın üzerinde bir helikopter, bir sürat teknesi, 2 helikopter pisti, füze algılama sistemleri, içinde lüks bir spa, bir yüzme havuzu, minyatür bir denizaltı, 11 kamara ve Abramoviç'in ana suitini çevreleyen zırh kaplamaları olduğu belirtiliyor.
Öğle saatlerinde botla yattan ayrılan bir çift, bir süre el ele Datça sahilini dolaştı. Abromoviç ile ilgili soruları yanıtsız bırakan çift, kısa bir süre sonra yine bota binerek lüks yata döndü.
Emniyet yetkilileri, yatta Abromoviç’in bulunmadığını ifade ederken, yattan inen çiftin kimliği konusunda açıklamada bulunmadı. Aynı gün saat 22.00 sıralarında demir alan yat, daha sonra Datça’dan ayrıldı.