GEÇTİĞİMİZ yıl Ağustos ayında büyükelçilik konumunda Ankara'da faliyet göstermeye başlayan Ruanda Büyükelçiliği, Ruanda Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 20'nci yılını Ankara'da JW Marrioot Otel'de verilen resepsiyonla kutladı. Ruanda Büyükelçisi Caesar Kayızarı yapıtğı konuşmada, "Ruanda Cumhuriye'nin kurtuluşunun 20'nci yılını kutluyoruz. Ruanda, kan ve göz yaşları içinde bir soykırımı yaşayarak kurulmuş bir ülkedir" dedi.

Ruanda Büyükelçiliği'nin verdiği resepsiyona çok sayıda yerli ve yabancı elçilik mensupları katıldı. Ruanda Cumhuriye'nin ilk defa geçtiğimiz yıl Ağustos ayından itibaren büyükelçi konumunda Ankara'da faliyetlerine başladığını belirten Ruanda Büyükelçisi Caesar Kayızarı, "Ruanda Cumhuriyeti kan ve göz yaşları içerisinde kurulmuştur. 4 Temmuz 1994 yılı, Ruanda'nın kurtuluş günüdür. Ruanda'nın bağımsızlık savaşında 1 milyondan fazla insan yaşamını ve sosyal uyumunu kaybetti. Dünya korku içinde bizleri izledi. Ruanda acı ve göz yaşları içinde kuruldu" dedi

Ruanda'nın Afrika kıtasında en hızlı büyüyen ekonomiye sahip olduğunun dikkatini çeken Kayızarı, "Barış ve güvenlik sayesinde son 10 yılda ekonomisi yüzde 7 büyüyerek dikkat çeken ülkeler arasında yer alıyor. Türk sanayicileri ve yatırımcıları da ülkemize davet ediyor ve bekliyoruz. Bu bağlamda ekonomik ve kültürel anlamda işbirliği yapmak istiyoruz" dedi.

Ruanda yöresel kıyafetler ve müziğin hakim olduğu resepsiyonda büyükelçi Kayızarı davetlilerle tek ilgilenerek sohbet etti.

(FOTOĞRAFLI)