KAYSERİ Genç İşadamları ve Sanayicileri Derneği’nin (GESİAD) davetlisi olarak Kayseri’ye gelen Ruanda’nın Ankara Büyükelçisi Caezar Kayızeri Vali Orhan Düzgün’ü ziyaret etti. Kayızeri, güven mektubunu sunduğu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 'İlk ziyareti Kayseri’ye yapması' önerisinde bulunduğunu belirtirken, Vali Düzgün, "Soy isminiz neredeyse Kayseri" diye espri yaptı.
İki ülke arasındaki ilişkilerin kısa sürede geliştiğini anlatan Kayızeri, "Ruanda coğrafi konumu itibarıyla yatırım ve ticaret için uygun bir ülke. Kayseri’yle Gisenyi’yi kardeş gibi düşünelim. Kayseri insanlarının yatırımcılığını hayranlıkla izliyorum" diye konuştu.
Kayseri Valisi Orhan Düzgün de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şöyle dedi:
“Büyükelçimizi Kayseri’de görmekten memnuniyet duydum. Soy ismi nerdeyse Kayseri’yle aynı. İlk ziyaretini Cumhurbaşkanımızın teklifi doğrultusunda Kayseri’ye yapması da çok anlamlı. Ruanda ile Kayseri arasında ticari ve eğitim anlamındaki ilişkilerin başlamış olması memnuniyet verici."
Vali Düzgün, ziyaretin anısına Raunda Büyükelçisi Kayızeri’ye ziyaret anısına Erciyes Dağı görüntüsünün yer aldığı plaket verdi.