RADYO Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanvekili Prof. Dr. Hasan Tahsin Fendoğlu, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK)'nın yapısı ile ilgili tartışmalarda RTÜK'ün model gösterilmesi tartışmalarında kurumun rencide edildiğini öne sürdü. RTÜK Başkan Vekili Fendoğlu, seçimlerde Türkçe dışında başka dil ve lehçelerde propaganda yapılmasına ise, bazı arkadaşları ile olaya sıcak bakmalarına rağmen nihai kararın Yüksek Seçim Kurulu tarafından verileceğini söyledi. 
Diyarbakır'da RTÜK tarafından düzenlenen, 'Medya Hizmet Sağlayıcı kuruluşlarının seçim dönemi yayınları' konulu bilgilendirme toplantısından önce RTÜK Başkanvekili Prof. Dr. Hasan Tahsin Fendoğlu basın mensuplarının sorularını yanıtladı. HSYK'nın yapısı ile ilgili olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından dile getirilen RTÜK modeli ile ilgili soruyu yanıtlayan Prof. Dr. Fendoğlu şöyle dedi:
"RTÜK'ün, HSYK yerine bir model olması tartışmalarının içerisinde değiliz. Bizim bir isteğimiz var, Türkiye'de kurumların rencide edilmemesi gerekiyor. Uluslararası itibarı olan bir kurumuz. Ama Türkiye'de siyasi tartışmaların arasında bir kurumuz. Şahsen bunu anlamakta zorlanıyorum ben. RTÜK'ün 9 üyesi var. Hepsi de Meclis Genel Kurulu tarafından seçiliyor, uyum içinde çalışıyoruz. RTÜK Türkiye'nin en demokratik kurumlarından biridir. Her bir çağdaş ülke kendi kurumlarını yüceltirken, çeşitli konuşmalarla kurumumuzun prestijini zayıflatabilecek konuşmalar bizi üzüyor."  
'KÜRTÇE PROPAGANDAYA YSK KARAR VERECEK'
Seçim çalışmaları sırasında televizyon ve yayınlarda Kürtçe propaganda yapılıp yapılmaması ile ilgili bir soru üzerine ise RTÜK Başkanvekili Fendoğlu şu yanıtı verdi:
"Siyasi propagandalarda YSK Türkçe'nin esas alınmasını ve bunun dışında başka dil ve lehçeler kullanılamaz demesine rağmen, TRT ve RTÜK kanunlarında bunlara bir engel söz konusu değil. Ben ve bazı arkadaşlarımız bu konuya sıcak bakmamıza rağmen son kararı YSK verecektir. Biz öncesinden YSK'dan görüş almayacağız, kayıtları mütaalalarımız ile birlikte YSK'ya göndereceğiz. Son kararı onlar verecektir."