RİZE Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde (RTEÜ) 3 yıldır görev yapan ve kısa süre önce hizmet süresi uzatılan İngiliz öğretim görevlisi Wend Mary Kasap, bu sabah üniversiteye alınmadı. Hakkında, 'İngiliz casusu' ve 'Misyonerlik' gibi suçlamalar bulunduğu için görevine son verildiği iddia edilen eşinin üniversiteye alınmaması üzerine açıklamalarda bulunan Adnan Kasap, İlahiyatçı üniversite rektör vekilinin göreve gelmesinden sonra eşine din, ırk ve cinsel ayrımcılık yapıldığını ileri sürdü. Öğrencilere İngilizce dersi veren Wend Mary Kasap, kendisine yönelik suçlamalarla ilgili, "Bunlar komedi" dedi, hakkını yasal yollardan arayacağını söyledi.
Sözleşmeli öğretim görevlisi olarak 3 yıl önce RTEÜ'de görev alan Wend Mary Kasap'ın görev süresi, 'İngiliz casusu' olduğu ve kiliselerle ilgili bir kitabı çoğaltarak ilkokullara dağıttığı gibi iddialar üzerine önce uzatılmak istenmedi. RTEÜ Rektörlüğü, üniversitenin tek yabancı öğretim görevlisinin hizmet süresini daha sonra 1 yıl daha uzattı, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı da kararı onayladı.
RTEÜ'YE ALINMADI
Bu sabah üniversiteye gelen Wend Mary Kasap'ın girişine izin verilmedi. Üniversiteye güvenlik elemanları eşliğinde girebilen İngiliz öğretim görevlisine yetkililerce görevine son verildiği bildirildi. Kasap, odasındaki eşyalar ile kitaplarının da alındığını öğrendi. 
"DİN, IRK VE CİNSEL AYRIMCILIK YAPILMAYA BAŞLANDI"
Wend Mary Kasap ile eşi Adnan Kasap, bu gelişmeler üzerine üniversite binası önüne geldi. Eşi ile ilgili asılsız iddialar yayıldığını belirten Adnan Kasap, şöyle konuştu:
"Eşimin 'İngiliz casusu' olduğu söylendi. Trabzon’da üniversite kütüphanesinden aldığı kilise ve camilerin arkeolojisini anlatan kitabı ilkokul öğrencilerine dağıttığı, misyonerlik yaptığı gibi iddialar kulaktan kulağa yayılmaya çalışıldı. Psikolojik olarak da baskı yapıyorlar.  İlahiyatçı üniversite rektör vekilinin bir süre önce göreve gelmesinden bu yana eşime din, ırk ve cinsel ayrımcılık yapılmaya başlandı. Yasa dışı zorlamalarla görevden uzaklaştırmaya çalıştılar. Bugün üniversiteye girişi sonrasında güvenlik görevlisi takibe aldı, odasına çıkması engellendi. Odasından kitapları da alınan eşim öğrencilerinin yanında küçük düşürüldü."
Kasap, bir süre önce üniversiteyi ziyaret eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın öğretim görevlileri ile yaptığı toplantıya RTEÜ’ nün tek Avrupalı öğretim görevlisi olan eşinin alınmayarak kapıdan çevrildiği iddiasını ekledi.
"BUNLAR KOMEDİ"
Hakkındaki iddialara ilişkin, "Bunlar komedi" diyen İngiliz öğretim görevlisi Wend Mary Kasap ise, "Rektör çok yanlış konuşuyor. İlahiyat profesörü ama yalan söylüyor. Yargı yoluna başvurarak hakkımı arayacağım" dedi.
Üniversite yetkilileri, Wend Mary Kasap ile ilgili kısa süre içerisinde açıklama yapılabileceğini söylemekle yetindi.