BALIKESİR’in Ayvalık İlçesi'ne bağlı Altınova’da yaşayan Romanların ev ihtiyacı giderilmedi. TOKİ’nin Altınova Selimiye Mahallesi’nde yaptırdığı 48 kaloriferli daireden sadece 33’ünün Romanlara verilmesi diğerlerinin tepkisine neden oldu.
TOKİ’nin Selimiye Mahallesi’nde yaptırdığı 48 kaloriferli daire, geçen cuma günü Altınova Atatürk Kültür Salonu’nda, Ayvalık 2'nci Noteri huzurunda yapılan kura çekimi ile sahiplerini buldu. Ayvalık Kaymakam Vekili Gömeç Kaymakamı Naif Yavuz, Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer, TOKİ Daire Başkanı Samet Güneş, Ayvalık Sosyal Yardımlaşma Vakıf Müdürü Mukaddes Gündoğan, Sosyal İnceleme Müdürü Arif Cabar, TOKİ yetkilisi Arın Ketencioğlu, Ayvalık Roman Derneği Başkanı Mustafa Çelik ve ev bekleyen Roman ailelerin katılımıyla yapılan çekiliş sonucunda 33 Roman vatandaşın yanı sıra 15 kişi de ev sahibi oldu.
'ROMANLARA YAPILAN EVLERİ BAŞKALARINA VERDİLER'
Altınova girişindeki Toki Roman Evleri tabelasının yanında açıklama yapan bir grup Roman vatandaş 2004 yılında zorla yıkılan ev ve çadırlarının yerine ancak 9 yıl sonra ev yapılmasını eleştirdi. Romanlar adına konuşan Ayvalık Roman Derneği Başkanı Mustafa Çelik, "Neden tamamı Romanlara değil de dışarıdan normal vatandaşa verildi. Ailemiz, çocuklarımız çadırda yaşamaya mahkum edildi. Şimdi bizler sıcak yuvamızda oturacağız akrabalarımız veya çocuklarımız çadırda kalacak. Hani Başbakanımız televizyonda Roman açılımından bahsediyor. 50 yıldan bu yana burada yaşıyor ve oy kullanıyorlar. Biran evvel bu yanlışlığa çözüm bulunmasını isteniyor. Romanlar bir arada yaşamak ve verilen sözlerin tutulmasını istiyor" dedi.