SAMSUN'da düzenlenen toplantıda konuşan Türkiye Romanlar Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Çokyaşar, Roman vatandaşların eğitim, istihdam ve sağlık alanlarında sorunlar yaşadıklarını söyledi.  
Türkiye Romanlar Konfederasyonu Kurucular Kurulu toplantısı, 16 ilin temsilcilerinin katılımıyla bugün Büyük Samsun Oteli'nde gerçekleştirildi. Yaklaşık 80 kişinin katıldığı toplantıda Roman vatandaşların sorunları masaya yatırıldı. Toplantıya katılan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Romanların çocuklarını erken evlendirmemesi ve eğitime önem vermesini isteyerek "Kimin nereden ve nasıl geldiği önemli değil. Hepimiz kardeşiz" dedi.
Toplantıda konuşan Türkiye Romanlar Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Çokyaşar Romanların eğitim, istihdam ve sağlık alanlarında sorunlar yaşadıklarını söyledi. Çokyaşar, "Bir çok aile bu nedenle mağdur oluyor. Özellikle bu alanlardaki sorunların bir an önce çözülmesini istiyoruz. Bu konuda yetkililerden yardım bekliyoruz. Bu gün bizlerin bütün sorunları ve beklentilerini tartışıp çözüm önerilerinde bulunacağız" diye konuştu.