İZMİR'de çekilen ve geçmişte ulusal bir kanalda yayınlanan 'Derin Sular’ dizisinde birlikte rol aldığı kız arkadaşı 39 yaşındaki B.O.’ya, tecavüz ettiği iddia edilen 26 yaşındaki C.D.D.’nin, 'Cinsel saldırı ve darp’ suçundan 13 yıl hapis cezası istemiyle yargılandığı dava sonuçlandı. Mahkeme, cinsel saldırı suçundan ceza vermezken, darp ve olayda kullanıldığı iddia edilen coptan dolayı 5'er ay dan toplam 10 ay hapis cezası verip, cezaları hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.
Dizide 'Feryal’ karakterini canlandıran B.O., başroldeki ’Doruk’ karakterini oynayan C.D.D.’nin İzmir’deki evde kendisini dövdüğünü ve tecavüz ettiğini öne sürerek 1 Haziran 2011 tarihinde şikayetçi oldu. Gözaltına alınan, ancak suçlamaları kabul etmeyen C.D.D. tutuklandı. C.D.D. hakkında 13 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. İzmir 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davada 9 ay tutuklu yargılanan C.D.D. 21 Şubat 2012 tarihinde adli konrol şartıyla tahliye edildi.
İzmir 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan bugünkü duruşmaya şikayetçi B.O. katılmazken, sanık C.D.D. ve avukatı Can Erekul ile mağdurenin avukatı hazır bulundu. Duruşma savcısı Cihat Buldu, sanık hakkında her ne kadar cinsel saldırı suçundan davası açlmışsa da, B.O. hakkında, İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan alınan raporda, olay nedeniyle ruh sağlığının etkilendiği, ancak bu etkilenmenin ruh sağlığını bozacak mahiyet ve derecede olmadığının belirtildiğine dikkat çekti. Sanığın cinsel saldırı suçunu işlediğine dair, mağdurenin çelişkili beyanından başka, cezalandırılmasını haklı gösterecek kesin, inandırıcı başkaca delil elde edilemediğinden, bu suçtan beraatine karar verilmesini istedi. Savcı, sanığın olay sırasında kullandığı plastik cop ile vurarak basit tıbbi müdahale ile giderilecek yaralamasından dolayı darp suçundan cezalandırılması gerektiğini söyledi.
Mahkeme Başkanı Erhan Atlı, sanığa son sözünü sordu. Sanık C.D.D., suçsuz olduğunu ve beraatini talep etti. Sanık C.D.D.’nin avukatı Can Erekul, İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan gelen ve dosyaya giren rapora göre B.O.’nun, olaydan dolayı ruh sağlığının bozulmadığını, aldığı darp izlerinin de dosyaya sundukları fotoğraflardan da anlaşılacağı gibi çekimler sırasında meydana geldiğini tüm suçlardan beraatini istedi. Mağdurenin avukatı da sanığın cezalandırılmasını istedi. Mahkeme heyeti sanığa cinsel saldırı suçundan suç vasfının değiştiğinden ceza vermezken, darp ve olayda kullanılan copu 6136 sayılı Kanuna Muhallefet suçu kapsamında kaldığından her iki suçtan 5'er ay toplam 10 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti, daha sonra bu cezaları beş yıl süre ile hükmün açıklanamsını geri bırakılmasına karar verdi.

BK(İÖ/AK) (FOTOĞRAFLI)