Ahmet ACAR/KAŞ (Antalya), () - YURT içinde ve dışında grubuyla konserler veren ve 'Rockçı İmam' olarak bilinen Antalya'nın Kaş İlçesi'ne bağlı Pınarbaşı Mahallesi imamı Ahmet Muhsin Tüzer, ABD'den yeniden davet aldı. İmam Tüzer, 2 Ekim Perşembe günü New York'ta sahneye çıkacak.
Ahmet Muhsin Tüzer, 23 Nisan'da New York'ta verdiği konserle Amerikan kamuoyunca tanındı. Konser öncesi sivil toplum kuruluşlarını ziyaret eden, New York'ta çıkan Posta 212 gazetesine röportaj veren Tüzer'e, yeni bir konser daveti geldi.
İmam Tüzer, 2 Ekim'de daha önce Sertab Erener, Hüsnü Şenlendirici, Fuat Güner, Mercan Dede, Demir Demirkan gibi sanatçıların konser verdiği New York'un ünlü mekanı Drom'da sahne alacak. Tüzer'e konser daveti, Drom'un sahibi Serdar İlhan'dan geldi.
Ahmet Muhsin Tüzer, Drom'dan önce 13-14-15 Haziran günlerinde düzenlenecek olan Likya-Kaş Kültür ve Sanat Festivali'nde konser verecek.
'YAPTIĞIM İŞ DOĞRU'
Kurduğu Firock Grubu ile Rock ve tasavvuf müziğini harmanlayıp farklı bir müzik icra eden Tüzer, bununla İslam'ın hoşgörü ve sevgi dolu bir din olduğunu anlatıyor. ABD'de 23 Nisan günü verdiği konserin ses getirdiğini belirten Tüzer, "İkinci konser davetini almam, yaptığım işin doğru yolda olduğunu gösteriyor. Kaş Belediye Başkanımız Halil Kocaer de, Likya-Kaş Kültür ve Sanat Festivali'nde konser vermem konusunda teklif getirdi. Ben de kabul ettim. Firock Grubumla birlikte, ikinci kez Kaş'ta sahneye çıkacağım" dedi.
ÖLÜM TEHDİDİNE KARŞI DESTEK MESAJI
Ahmet Muhsin Tüzer, ayrıca sosyal medya üzerinden gelen tehdit mesajlarının basında yer almasının ardından, bu kez destek mesajları yağmaya başladığını söyledi. Tüzer, bu destek mesajlarından şu örnekleri verdi: 'Bir insan bir dünya demek', 'Kimseyi küçümsemeye hakkımız yok', 'Yaradılanı severiz, yaradandan ötürü'.

AA(SU/AAA) (FOTOĞRAFLI)