RİZE Dernekler Federasyonu' nun (RİDEF) Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenleneyeceği 'Ankara Rize Günleri' etkinlikleri için başkentte 2.5 dönümlük çay tarlası oluşturulacak.
Rize Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyen RİDEF Genel Sekreteri Hanefi Nurhan Bulak, Ankara’da bu yıl 27 Şubat-2 Mart tarihleri arasında 'Rize - Karadeniz’e Komşu Ülkeler Uluslararası Kültür ve Sanat Günleri' adı altında 'Ankara Rize Günleri' etkinliği düzenleneceğini açıkladı. Romanya, Bulgaristan, Ukrayna, Rusya ve Gürcistan’ın da katılacağı etkinliğin hazırlık çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Bulak, şunları söyledi:
“Rize etkinliği her zaman yapıldığı gibi şikayet edilen bir etkinlik olmayacak. Görkemli bir organizasyon yapmayı hedefledik. Öyle bir Rize Günleri etkinliği yapacağız ki bu Türkiye’de ilk olacak ve bunu başka bir il yapamayacak. Yaparsak yine biz yapacağız. İddialı hazırlanıyoruz. Muhteşem bir çalışma ortaya çıktı. Rize Günleri ile kentin sosyal, kültürel ve ekonomik boyutunun ulusal ve uluslararası alanda tanıtımı ile mahalli idarelerin ve sivil toplum kuruluşlarının halkla birlikte kaynaşmasını, toplumsal barışa katkı ve ulusal ve bölgesel kültürün tanıtılmasını amaçlıyoruz.”
2.5 DÖNÜM ÇAY TARLASI
Ankara Rize Günleri etkinliğinde Rize’nin simgesi olan çayın etkin tanıtımı yapılacak. Bu kapsamda oluşturulacak yaklaşık 2.5 dönüm çay tarlası ile ziyaretçilerin Rize çayını yakından tanıması sağlanacak. Yaklaşık 500 bin ziyaretçinin beklendiği etkinlikte 1 tona yakın çay ikramında bulunulacak.