Muhammet KAÇAR/ARDEŞEN, (Rize), () – RİZE’nin Ardeşen İlçesi Hoşdere Köyü’nde 74 yaşındaki Osman Çavuşoğlu cami hoparlöründen ezanı 12 dakika erken okudu, çok sayıda vatandaş orucunu erken açtı. Çocukların uyarısı ile yanlış yaptığını anlayan Çavuşoğlu’ nun, “Oy anasini yahu, Doğru yahu, erken okuduk” sözleri, elindeki mikrofondan tüm köye yayıldı. Ezanı saatini karıştırdığını söyleyen Çavuşoğlu, "Kazayla bu ülkede neler oluyor. Bu da bir kaza. Yarın da 12 dakika geç okurum, olur biter" esprisini yaptı.
Köy sakinlerinden Osman Çavuşoğlu camiden dün akşam ezanını 12 dakika erken okudu. Bazı köylüler ezanı duyunca saatlerine bakmadan orucunu erken açtı. Yanlışlığı fark eden çocukların camiye giderek uyardığı Osman Çavuşoğlu'nun, pişmanlığını dile getirdiği "Oy anasini yahu. Doğru yahu, erken okuduk" ifadesi o anda açık olan mikrofondan tüm köyde duyuldu. 
ORUCU BOZMAYIN ANONSU İŞE YARAMADI
Ezanı duyan 12 imam Alaattin Çavuşoğlu, koşarak geldiği camide mikrofonu aldı ve “Ezan yanlışlıkla  dakika erken okundu, orucunuzu bozmayın” anonsu yaptı. Ancak saate dikkat etmeyen ve orucunu erken bozan köylüler gerçeği öğrenince, “Bir kaza yaşadık” yorumunda bulundu.
O anlar da, köydeki bir alabalık tesisine iftar için gelen Davut Yılmaz tarafından cep telefonuyla kaydedildi. Davut Yılmaz, "Çocuklar Osman amcayı uyarmak için camiye koşmuş. Osman amcayla çocuklar arasında yaşanan diyalog hoparlörden köye yayıldı. Osman amcanın, 'Oy anasini, doğru yahu' gibi sözleri de duyuldu” dedi.
"YARIN DA 12 DAKİKA GEÇ OKURUM, OLUR BİTER"
Saat 20.02'de okuması gereken akşam ezanını saat 19.50'de okuyan ve köylülerin çoğuna erken oruç açmasına neden olan Osman Çavuşoğlu, imsakiyede akşam ezanı ile yatsı ezanını karıştırdığını söyledi.
Saat 21.50'de okunan yatsı ezanın saat bölümüne bakmadan dakika bölümüne baktığı anlaşılan  Osman Çavuşoğlu, "Kazayla bu ülkede neler oluyor. Bu da bir kaza. Yarın da 12 dakika geç okurum, olur biter" diye espri yaptı.

FOTOĞRAFLI