RİZE, () - RİZE'de, Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici Atama Yönetmeliği’ni protesto etmek için toplanan öğretmenler, Atatürk Anıtı önünde sembolik darağacı kurdu, Valilik önüne siyah çelenk bıraktı. Eylemde konuşan Türk Kamu Sen Şube Başkanı Celal Akarsu, Milli Eğitim Bakanlığı'nca tarihin en büyük kadrolaşmasının yapıldığını ileri sürdü, "Kendi paralel yapılarını oluşturuyorlar" dedi.
Türk Eğitim Sendikası’na bağlı öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici Atama Yönetmeliği’ ni protesto etmek için Atatürk Anıtı önünde toplandı. Çok sayıda öğretmen, yönetmeliği eleştiren dövizler açtı, anıt önünde kurulan sembolik darağacına da, 'Görevi müdür, karar idam. Suç: Türk Eğitim-Sen'li olmak, yandaş olmamak' yazısı asıldı.
KENDİ PARALEL YAPILARINI OLUŞTURUYORLAR
Eylemde konuşan Türk Kamu Sen Şube Başkanı Celal Akarsu, yönetmelik ile liyakatli kişilerin görevden alınarak yerlerine iş bilmez idarecilerin atandığını iddia etti ve şunları söyledi:
"Milli Eğitim Bakanlığı Yasası’nın ardından çıkartılan Yönetici Atama Yönetmeliği ile Milli Eğitim Bakanlığı tarihindeki en büyük kadrolaşma yapılmaktadır. Sözüm ona paralel yapıyı tasfiye etmek için, dört yılını dolduran okul müdürleri, müdür yardımcıları il ve ilçe milli eğitim müdürleri değiştiriliyor. Kendi paralel yapılarını oluşturuyorlar. Okulların büyük bir kısmı iş bilmez, torpilli ve yandaş okul müdürlerine emanet  edilecek. Bu yapılan, darbe dönemlerinde, 28 Şubat döneminde bile yaşanmamıştır. Böyle bir kıyım darbe dönemlerinde bile yaşanmamıştır."
Konuşmanın ardından öğretmenler Rize Valiliği'ne giderek siyah çelenk bıraktı. Çelenk,  öğretmenlerin Valilik önünden ayrılması sonrasında sivil polis memurlarınca alınıp götürüldü.

FOTOĞRAFLI