Muhammet KAÇAR-Osman ŞİŞKO/ RİZE, () - CUMHURBAŞKANLIĞI seçimini  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kazanması memleketi Rize’de coşkuyla kutlandı. 12’inci Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan için Rize Kalesi'nden de 12 pare top atışı yapıldı. Seçim sonuçlarının açıklanması ile birlikte Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan Rizeliler Recep Tayyip Erdoğan lehine tezahüratlarda bulundu. Türk bayrakları ve Erdoğan posterleri ile süslenen araçlarla konvoylar oluştu, havai fişeklerle kutlama yapıldı. Rizeliler, yağmura aldırmadan meydanda saatlerce horon oynadı.
KALEDEN 12 PARE TOP ATIŞI YAPILDI
Rize Belediyesi otobüsünden yapılan anonsla Türkiye Cumhuriyeti’nin 12’inci Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan için Rize Kalesi’nden 12 pare top atışı yapılacağı duyuruldu. Bir süre sonra da top atışları yapıldı. Rize Belediyesi anons otobüsünün üzerine çıkan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile Ak Parti Rize Milletvekilleri Hasan Karal ve Nusret Bayraktar, vatandaşları selamladı. Ak Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, Rize’nin plakasının 53 olduğuna işaret etti,  yüzde 53 oy alan Rizeli Başbakan’ın Cumhurbaşkanı seçildiğini belirterek, "81 vilayeti olan ülkemizin 81 rakamını öne alan Rize, yüzde 81 oy oranı ile Türkiye birincisi oldu" dedi.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı da, Rizelilere teşekkür edip, "Bugüne kadar Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Türkiye’nin yaşadığı bütün sıkıntıları bugünkü seçimle tasfiye ettiniz, geriye bıraktınız. 1997 ve 98’li yılları hatırlayın, bugün Cumhurbaşkanı seçtiğiniz Recep Tayyip Erdoğan’a o günün güçlüleri ve egemenleri. 'Onun işi bitti, muhtar bile olamaz' dediler. Ama onlar sizi görmüyorlardı, bu milletin gücüne ve ferasetine inanmıyorlardı. İşte en büyük güç, milli egemenlik, yani sizin sahip olduğunuz güç. Bugün o süreçleri tasfiye ettiniz, yeni bir sayfa açtınız" dedi. 

FOTOĞRAFLI