RİZE’ de etkili olan şiddetli yağış ardından taşan dereler İkizdere İlçesi'nde 3 köprüyü yıktı, su altında kalan çok sayıda ev hasar gördü. Son 3 saatte metrekareye 124 kilogram yağış düşen Rize'de çok sayıda köy yolu da ulaşıma kapandı. 
3 KÖPRÜ YIKILDI
Gün boyu etkili olan şiddetli yağış il genelinde etkili oldu. İkizdere İlçesi'nde Tozköy Deresi taşınca köye ulaşım sağlayan yol üzerindeki 3 köprü yıkıldı. Su basması nedeniyle bazı evlerin hasar gördüağü köyde İlyas Aktaş’a ait bir alabalık tesisi de su altında kaldı, binlerce alabalık dereye karıştı. Ardeşen İlçesi’nde de yağışların ardından Karadeniz Sahil Yolu’nda oluşan göletler ulaşımı aksattı.
SU GİRMEMESİ İÇİN BİNA ÖNÜNE BARİKAT KURDU 
Yamaçdere Köyü’nde de Yanoğlu ailesine ait binanın yanından geçen dere taştı. Yörede oturanlar bina önüne barikat kurarak dere sularının binaya girmemesi için çaba harcadı. Ev sakinlerinden Fatma Yanoğlu, "Her yağmurda böyle oluyor. Bahçe artıklarını dereye atıyorlar. Dere taşınca bizim evi su basıyor. Her yağmurda kepçe çağırıyoruz" diye yakındı.
Rize'de metrekareye son 3 saatte 124 kilogram yağış düştüğü açıklandı. Yağışlar nedeniyle meydana gelen heyelanlar sonucu kent  genelinde 20 köy yolu da ulaşıma kapandı. Rize'de yağış halen devam ediyor.

FOTOĞRAFLI