Muhammet KAÇAR/PAZAR (Rize), () - RİZE’nin Pazar İlçesi Bağımsız Belediye Başkan adayı Muhammet Ali Canca’nın düzenlediği mitinge sadece 25 kişi katıldı. Sitem dolu bir konuşma yapan Canca, “Nerede bu millet?” diye sordu.
Seçim çalışması için bir hafta boyunca araçla ilçeyi gezen Bağımsız Belediye Başkan adayı Muhammet Ali Canca, vatandaşları düzenleyeceği mitinge davet etti. Ancak, Çarşıbaşı mevkiindeki spor salonu önündeki mitinge 25 kişi katıldı. Mikrofonu eline alan Canca, katılımın düşük olmasına sitem etti, “Mikrofonu halka verelim dedik ama nerede bu millet?” diye sordu. Başbakan Erdoğan’ın mitinglerinde meydanların dolup taştığını anlatan Canca, şöyle konuştu:
“2014 yılında insanlar uzayda üs kuruyor. Bizim astronotumuz yok. Hala her tarafından su çıkan memlekette belediye başkanları çıkıp diyor ki, su getirdik su. Her taraf su ama benim evimde musluğumdan su akmıyorsa, sen utanmadan su getirdik diyebiliyorsan, yazık bu millete. Hala diyorsun ki yol yaptım. Yıl 2014. Nerede bu millet? Ses yok. Vatandaş tonu 800 liraya çay satıyor arkadaş. Devlet 1200 lira taban fiyat açıklamış. Sen daha kantara gitmeden yüzde 40 zarardasın. Sonra esnaf diyorki 'iş yok'. Peki bunları nasıl aşacağız? Önce birlik olacağız. Hoşgörü olacak. Birbirimizi sayacağız, seveceğiz. Birlikte hareket edeceğiz. 5 vakit secdeye iniyorsun, ondan sonra diyorsun ki torpil. Torpil ya. Sonra buna diyorsun ki, milli mücadele. Ya arkadaş neyin milli mücadelesi ? Senin Anayasal zorunluluğun. Bir vatandaş olarak oy kullanacaksın, oy. Gitmiş 4 katlı yere 7 katlı binayı dikmişsin, ondan sonra oy kullanmaya 'milli mücadele' diyorsun."
Mitingi izleyenler Canca’yı alkışladıktan sonra alandan ayrıldı.

MK (TM/CK) (FOTOĞRAFLI)