Eyüp KELEBEK/ ESKİŞEHİR, () - ESKİŞEHİR'in Bademlik mevkiinde inşa edilen 'Rixos Eskişehir Termal Otel ve Spa Merkezi' hizmete açıldı.
Rixos Eskişehir'in bu akşam gerçekleştirilen açılış törenine Vali Güngör Azim Tuna, 1'inci Hava Kuvveti Komutanı Korgeneral Abidin Ünal, Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Yılmaz Büyükerşen, MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker, TBMM eski başkanlarından Hüsamettin Cindoruk, işadamları, sanayiciler ile çok sayıda davetli katıldı. Türkiye'nin en büyük yurtdışı müteahhitlik şirketlerinden Polimeks tarafından inşa edilen ve Rixos Hotels tarafından işletmesi üstlenilen Rixos Eskişehir'in açılış törenini sunuculuğunu sanatçı Cem Davran yaptı. 
Törende konuşan Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna "Bugün Eskişehir için çok önemli, gurur verici bir hadiseye sizlerle birlikte tanıklık ediyoruz. Bu tarz yatırımlarla Eskişehir adından çok daha fazla söz ettirmeye devam edecektir" dedi. 
Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de, hayata geçirdikleri yatırım projelerinden her zaman mutluluk duyduğunu söyledi. Büyükerşen "Ama bu mutluluk bu sefer çok daha farklı. Çünkü bu mutluluğun özlemi bende rektörlüğüm zamanında vardı. Eskişehir'in sıcak sularının sağılık turizmine açılmasını istiyordum" diye konuştu.
2 YILDA TAMAMLANDI 
Polimeks Yönetim Kurulu Başkanı Erol Tabanca 2 yıl önce temelini attıkları merkezin açılışını yapmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Tabanca şunları kaydetti: "Bugün burada iki yıl önce temelini attığımız termal otel projemizin açılışı için bulunuyoruz. 2 yıl önce bu projenin temel atma töreninde sizlerle buluşmuş ve projenin Eskişehir'e sağlayacağı artı değeri anlatmıştık. Şimdi ise Rixos'un işletmesinde bu hayalimizi hayata geçiriyoruz. Biz bu projeyle termal potansiyeli sayesinde şehri bir çekim merkezi haline getirmeyi amaçladık. Projeyi daha ilk başta kurgularken bölgenin termal alt yapısını hem Eskişehirliler, hem de yerli ve yabacı turistler için faydalanılabilir hale getirmek üzere çalıştık. Amacımız sadece dışardan turist gelmesi değil, Eskişehirlinin de faydalanabileceği bir tesis olmasından yana." 
TURİZM SADECE YATAK KAPASİTESİNE BAĞLI SEKTÖR OLMANIN ÖTESİNE GEÇTİ
Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince konuşmasında önceliklerinin yeni ve farklı destinasyonları keşfederek bölgeye katma değer sağlamak olduğunu belirterek, "Turizm sadece yatak ve oda kapasitelerine bağlı bir sektör olmanın ötesine geçti. Tesislerin bulunduğu destinasyonun tarihi, kültürel ve sosyal dokusu da en az otelden alınan hizmet kadar önemli. Bu nedenle farklı projelerde de bir araya geldiğimiz Polimeks ile gerek tarihi, gerek kültürel, gerekse sosyal açıdan önemli bir şehrimiz olan Eskişehir'e adım atmaktan mutluluk duyuyoruz" dedi. 
Yapılan konuşmaların ardından Vali Güngör Azim Tuna, Korgeneral Abidin Ünal, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Milletvekili Bahattin Şeker ve Hüsamettin Cindoruk açılış kurdelesini birlikte kesti. Davetliler açılışın ardından merkeze gezdi. 
PROJESİ ÖDÜLLER ALDI 
Otel projesi uluslararası ödüllere de layık görüldü. Kasım 2012'de dünya gayrimenkul sektörünün en prestijli ödülleri arasında gösterilen 2012 Uluslararası Otel Ödülleri (2012 International Hotel Awards) kapsamında 'Highly Commended Hotel Architecture-Europe' ödülünü aldı. 2013 yılında Green Good Design Award ile doğal yapıyla uyumlu tasarımı sayesinde ödüllendirilen proje, son olarak 2014 yılında The International Hotel and Property Awards, spa otel kategorisinde 2014 tasarımları arasında yer aldı.

FOTOĞRAFLI