MUĞLA Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından başlatılan proje kapsamında 'şeytan' lakaplı eski ünlü futbolcu Rıdvan Dilmen, spora yönelmeleri amacıyla 10 bin çocuğu topla buluşturdu. Stadyumda yapılan etkinlikte Rıdvan'a yoğun ilgi gösterildi.
Çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tutarak spora yönlendirilmek isteyen Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri, '10 bin çocuk, 10 bin top' adlı projeyi başlattı. Projeye destek için Fenerbahçe ve Milli takımın efsanevi isimlerinden eski futbolcu ve spor yorumcusu Rıdvan Dilmen de kente geldi. Atatürk Stadyumu'nda düzenlenen organizasyonda Dilmen, çocukların yoğun ilgisiyle karşılandı.
Projeden dolayı memnuniyetini dile getiren Dilmen, "Muğlaspor'da futbol oynadığım 1989 yılına tekrar geri göndüm. Toprak sahada yetişerek Türk futboluna adım attım. Çok şükürler olsun ki güzel bir spor hayatım oldu. Şu anda aktif olarak futbol yorumculuğu yapıyorum. Böyle bir sosyal projede çocuklarımızı spora teşvik eden herkese teşekkür ediyorum. Aranızda olmaktan son derece mutluyum. Burada Beşiktaşlısı, Galatasaraylısı ve Fenerbahçelisi var. Hepinizi çok seviyorum" dedi.
Konuşma sonrası Dilmen ile Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Osman Gürün, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Menteşe Belediye Başkanı CHP'li Bahattin Gümüş, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, Muğla ASKF Başkanı Mehmet Top ile eski hakemlerden Mutlu Çelik'in katılımıyla çocuklara futbol, basketbol ve voleybol topları dağıtıldı.

CA(İÖ/AAA)(FOTOĞRAF)