Figen ÇAYLAK/MARMARİS (Muğla), () - GEÇEN yıl 17 Aralık'taki rüşvet ve yolsuzluk operasyonu kapsamında tutuklanan ve 74 gün cezaevinde kaldıktan sonra serbest bırakılan işadamı Reza Zarrab'a ait lüks yat Muğla'nın Bozburun açığına demirledi.
Zarrab'a ait 48 metrelik '60 Years' adlı, Malta bayraklı lüks yat, geçen hafta sonu Hisarönü Körfeziöne geldi. Pazar günü Selimiye Köyü açıklarında demirleyen lüks yat, ardından Bozburun'u tercih etti. Bozburun açıklarında demir atarak karaya bağlanan lüks yatın içinde korumalar olduğu görüldü. Korumaların zaman zaman kıçtan takma üç motorlu servis botu ile karaya çıkarak alışveriş yaptıkları öğrenildi. Lüks tekneye bağlı bir de jet ski dikkat çekti.
Zarrab, Haziran ayında eşi Ebru Gündeş ve kızı Alara ile Bodrum'da tatile çıkmış, lüks teknenin bağlı bulunduğu koya gelen iki üniversite öğrencisi tepki olarak “Hırsız var" diye bağırmıştı. Öğrencilerin karaya çıkıldığında dayak yemesi üzerine, Zarrab'ın ifadesi alınmış ve ünlü aile daha sonra tekneyle Bodrum'dan ayrılmıştı.

FOTOĞRAFLI