HATAY'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki fırıncılar, ilçede Suriye ekmeğinin satılmasına tepki göstererek greve gidip ekmek pişirmedi. Fırın sahipleri, Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi'yi de ziyaret ederek sorunun çözümü için destek istedi.
Reyhanlı'da bulunan 80 fırın, bu sabah ekmek çıkarmadı. İlçede Suriye ekmeğinin satılmasına tepki göstererek greve giden fırın sahiplerinden İbrahim Ova, "İlçe dışından temin edilen Suriye ekmeği satılıyor. Bu durumda çalışamıyoruz. Bugün itibari ile ilçede tüm fırınlar kapalı ve ekmek pişirilmedi. İlçede Suriye ekmeği satılmasın" dedi.
Bir diğer fırın sahibi Ergin Kanmaz ise Suriye ekmeğinin işlerine büyük darbe vurduğunu belirterek, "Daha önce 50 bine yakın ekmek üretimi yapılıyordu. Suriye ekmeği nedeniyle 25 bine düştü. Ayrıca halkımız da evinde tandırda ekmek yapıyor. Suriye ekmeği satılınca da biz iş yapmaza hale geldik hatta işçi çıkartmak zorunda kaldık" diye konuştu.
Fırın sahipleri, Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi'yi de ziyaret ederek yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi. Başkan Şanverdi, fırın sahiplerinin greve gitmelerinin yanlış olduğunu belirterek, "Bazı konuları yasalar dışında, zorbalıkla çözüm arayışına girdiğiniz zaman sonuç elde edilemez. Bu durumda ilgili şahıslara ricada bulunur ve ilçeye Suriye ekmeği getirmemelerini sağlarız. Elimizden geldiğince sizlerin ekmeği ile oynanmaması için gereken çabayı gösteririz. Ancak yasalara baktığımızda dışarıdan lavaş ekmek getirip satmanın sakıncası yok. Yapmamız gereken, onlara rica eder ve Reyhanlı'ya gelmeyin diyebiliriz. Aldığınız karar yanlıştır. Şu anda 100 bine yakın nüfusa sahip ilçede ekmek pişirmemekle sorun çözülmez, insanlar gidip dışarıdan ekmek temin edecekler" dedi.
Başkanın yanından ayrılan fırın sahipleri yarın normal çalışma düzenine gireceklerini söyledi.