Ferhat DERVİŞOĞLU/ REYHANLI(Hatay), () - HATAY'ın Reyhanlı İlçesi'nde organize edilen toplu nikah töreninde dar gelirli 90 çift evlendirildi. Törende Gökhan Güney, hemşehrilerine konser verdi.
Reyhanlı Belediyesi'nin öncülüğünde Reyhanlı Kaymakamlığı ve Konya Mehir Vakfı işbirliğinde yürütülen kampanyada maddi imkansızlıklar nedeniyle düğün yapmakta zorlanan 90 çift belirlendi. Bu çiftlerin gelin ve damatlık kıyafetleri ile beyaz eşya, oturma grubu, yatak odası takımı gibi ev eşyaları da organizasyonu yürüten kurumlar tarafından karşılandı.
Dün akşam Tayfur Sökmen Stadyumu'nda gerçekleşen toplu nikah töreni ile 90 çift dünyaevine girmenin mutluluğunu yaşadı. Törenin açılışında konuşan Konya Mehir Vakfı Başkanı Mustafa Özdemir, vakıf olarak bugüne kadar 12 bin çifti evlendirdiklerini söyledi.
Reyhanlı Belediye Başkanı Ak Partili Hüseyin Şanverdi ise ilk belediye başkanı olduğu 2004 yılında 45 çiftçin toplu nikahlarını yapıldığını belirterek, "Bu defa Kaymakamlık ve Mehir Vakfı işbirliği ile çeşitli nedenlerle düğünlerini erteleyen 90 çiftin nikah törenlerini yapıyoruz" dedi.
SURİYELİLER ÇİÇEK DAĞITTI
Dünyaevine giren çiftlerin mutluluğuna iç savaş nedeniyle ülkelerini terk edip Reyhanlı'ya gelen Suriyeliler de ortak oldu. Türkiye-Suriye Kardeşlik Grubu üyeleri, çiftlere ve davetlilere lokum ve çiçek verdi.
Grup Başkanı Dr. Abdulhamit Tahan, toplu nikah törenine katkı sağlamak adına çiçek dağıttıklarını belirterek, yeni çiftlere mutluluklar diledi.
Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi 90 çiftin nikahını tek tek kıydı. Çiftlerin şahitliklerini ise Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Kaymakam Yusuf Güler, Konya Mehir Vakfı Başkanı Mustafa Özdemir, belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütlerinin yöneticileri yaptı. Kıyılan nikahların ardından çiftlere hediyeler verildi. Dünya evine giren gelinlerden biri de Suriyeli Emine oldu. Hüseyin Sezai-Emine Arslan çifti, evlendikleri için mutlu olduklarını belirterek töreni organize edenlere teşekkür etti.
GÖKHAN GÜNEY KONSER VERDİ
Çiftlerin nikahlarının kıyılmasının ardından sahneye ünlü şarkıcı Reyhanlılı Gökhan Güney ve saz ekibi çıktı. Gökhan Güney, yeni evlenen çiftlere mutluluklar dileyerek, en güzel şarkılarını seslendirdi. Yeni evli çiftler Gökhan Güney'in şarkılarıyla gecenin ilerleyen saatlerine kadar dans edip, halaylar çekerek eğlendi.

FOTOĞRAFLI