BİRLEŞMİŞ Milletler Çocuklara Yardım Fonu UNICEF için para toplamak üzere yola çıkan İngiliz 30 yaşındaki Lisa Gant ve 32 yaşındaki Alex Pelling, resmi olmasa da çeşitli ülkelerde 63 kez evlendi. Çift, 63’üncü evliliklerini Muğla’nın Köyceğiz İlçesi Kaunos Antik Kenti’nde yaptı.
Lisa Gant ve Alex Pelling, birbirine aşık ve evlenmek için hazırlık ve araştırma yapan bir çift. Ancak aradıklarını İngiltere’deki online hizmetlerden ve düğün dergilerinde bulamayan iki genç, 'en güzel yer ve tema' için 2011 yılında 'Peggy' adını verdikleri minibüsleriyle yola çıkıp bugüne kadar 63 ülkeye giderek geleneksel ya da farklı temalarda seromonilerini gerçekleştirip resmi olmasa da evlendi. Yolculuklarında UNICEF için para da toplayan ikili, gittikleri ülkede yaşadıkları seremonileri '2people1life' adlı blog sayfalarında paylaşıp diğer birçok çiftin aradığı benzersiz düğün mekanları ve temaları için yardımcı oluyor. Bugüne kadar 1 milyonun üzerinde ziyaret alan blog ve 35 binden fazla takipçisi olan çift, aynı adlı Facebook sayfalarında da dünya üzerindeki deneyimlerini gelenekleri, paylaşıyor.
Özel düğün profesyonelleri ve yerel uzmanlar tarafından desteklenerek gerçekleştirilen bu düğünlerde çiftin, 63’üncü durağı Türkiye oldu. İlk nikahlarını Peru’da kıyan çiftin, Türkiye’deki nikahını ise www.marriageinturkey.com organizasyonu adına Şebnem Akdemir yaptı.
Lisa Gant ve Alex Pelling çifti için önce Ortaca’daki otantik dekoruyla dikkati çeken Toprak Ana Restoran’da kına gecesi düzenlendi. Gant’ın bindallı giydiği geceye, Pelling ise takım elbiseyle katıldı. Çift, yöresel müzikler eşliğinde restorana girdi. Burada kendileri için hazırlanan masaya oturan çift, konuklar tarafından uzun süre alkış aldı. Ardından çiften oturduğu masanın etrafından maniler söylenerek kına tepsisi gezdirildi. Ardından da gelin ve damadın eline kına yakıldı. Kınanın ardından gelin ve damat karşılıklı kına müziği eşliğinde oynadı. Davetliler de çifti yalnız bırakmadı. Restorandaki bazı müşteriler de "Geleneğimizde var" deyip gelin Gant’a para taktı. Çift için ertesi gün Köyceğiz İlçesi’ndeki Kaunos Antik Kenti’nde sembolik nikah kıyıldı. Çift nikaha Dalyan Kanalı’ndan tekneyle geçti. Giydiği sade gelinlik ve elindeki papatyalardan oluşan buketle göz kamaştıran gelin Gant ile damat Pelling, kıyılan temsili nikah sonrası Kaunos Antik Kenti’ndeki kaya evleri önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.
Törenin ardından bir ay Türkiye’de kalacak olan çiftin yolculuklarına kaldığı yerden devam edeceği öğrenildi.