KAYSERİ Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. H. Fahrettin Keleştemur, üniversitede görev yapan yabancı uyruklu akademisyen onuruna yılbaşı yemeği verdi.
Erciyes Üniversitesi’nde çeşitli fakültelerde görev yapan 46 yabancı uyruklu akademisyen ile Merkez Yemekhanesi’nde düzenlenen yemekte biraraya gelen Rektör Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, yabancı uyruklu akademik personele hizmetlerinden dolayı teşekkür etti ve çalışmalarında başarılar diledi. Prof. Dr. Keleştemur, "Üniversitemizde son yıllarda yaşanan hızlı gelişim yanında, yeni kurulan Genom Kök Hücre Merkezi, Nano Teknoloji Merkezi, İlaç Geliştirme ve Klinik Mühendislik Araştırma Merkezi gibi merkezlerin hizmet vermeye başlaması, yerli ve yabancı bilim insanlarının gözlerini üniversitemize çevirmesine neden olmuştur. Daha önce beyin göçü diye nitelediğimiz olay tersine dönmüş, Türk bilim insanları kendi memleketlerinde çalışmayı düşünebilir hale gelmiştir. Bu sevindirici bir gelişmedir. Türkiye’ye hizmet verecek yerli yabancı tüm bilim insanlarına kapılarımızı açık tutuyoruz" dedi.
Erciyes Üniversitesi’nde halen yabancı uyruklu 8 profesör, 11 doçent, 6 yardımcı doçent, 13 öğretim görevlisi ve 8 okutman görev yapıyor.