VAN'daki Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) tarafından 'Dünya Engelliler Günü' nedeniyle 'Bir süreliğine ben oluru musun' projesi kapsamında etkinlikler düzenlendi. YYÜ Rektörü Prof.Dr. Peyami Battal, proje kapsamında tekerlekli sandalyeye bindi, gözünü bağlayıp engelleri aşmaya çalıştı.
YYÜ tarafından '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' nedeniyle kampuste çeşitli etkinlikler düzenlendi. Etkinliğe katılan YYÜ Rektörü Prof.Dr. Peyami Battal da engellilerin yaşadıkları zorluklara dikkat çekmek için tekerlekli sandalyeye binip engellerle dolu 10 metrelik parkuru ve gözlerini bağlayarak geçmeye çalıştı. Engellilerin çok zor koşullar altında yaşadıklarını belirten Prof.Dr. Peyami Battal, şöyle dedi:
"Bugün empati kurmak amacıyla tekerlekli sandalyeye bindim, gözlerimi bağlayarak engellerle dolu bir platformda yürüdüm. Gerçekten yürürken çok zorlandım. Engellilerin yaşadıkları zorlukları hissettim. Biz engelli dostu bir kampus olma yolunda hızla ilerliyoruz."
YYÜ Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç.Dr. Eray Çelik, üniversitede engelliler için birçok çalışma yaptıklarını anlatırken, "Bir süreliğine ben olur musun?' projesiyle de engellilerin yaşadığı zorluklara dikkat çekmek istedik. Nisan ayında ise bir engelli çalıştayı yapmayı planlıyoruz. Yine üniversitede kaldırımlar ve asansörlerimizde engellilerin kullanacakları şekilde tasarlandı" diye konuştu.