Bahri KARATAŞ/İZMİR, () - HAKİMLER ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) yaz kararnamesiyle İzmir 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi başkanlığından alınıp, İzmir 25'inci Asliye Ceza Mahkemesi hakimi olarak atanan Mustafa Hakan Uğurlu, mahkemenin kaleminde çalışan personelle vedalaştı. Uğurlu, HSYK'ya da dilekçe yazıp, görevden alınışıyla ilgili serzenişte bulundu.
2011 Yaz kararnamesiyle İzmir 6'ncı Ağır Ceza Mahkemisi başkanlığına atanan Hakim Mustafa Hakan Uğurlu, görevde kaldığı 3 yıl boyunca, yüksek bir çalışma temposuyla, karara çıkan dosya sayısında rekor kırdı. 2011 yılında 702 olan derdest dosya sayısını 1 yılda 378'e düşüren Uğurlu, 2012 yılında, 12 ağır ceza mahkemesi arasında karara çıkan dosya sayısı bakımından birinci, 2013'te ikinci oldu. Hakim Uğurlu, 3 yıllık sürede 1631 dosyayı karara bağladı.
Uğurlu'nun başkanlık yaptığı mahkemede görülen davalar arasında, 'Fevziye Cengiz'in karakolda polisler tarafından dövülmesi' ve 'Emrah Barlak'ın polis kurşunuyla hayatını kaybetmesi' olayları da yer aldı.
1994 yılında göreve başlayan Hakim Uğurlu, İzmir'den önce Konya ve Erzurum'da da yine ceza mahkemelerinde görev yaptı. Uğurlu, HSYK'ya yazdığı dilekçeyle görev yaptığı mahkemeleri, baktığı dosyaları ve karara çıkan dosya sayılarını anlatarak, son görev değişikliği nedeniyle serzenişte bulundu.
21 Temmuz Pazartesi gününden itibaren İzmir 25'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görev yapmaya hazırlanan Uğurlu, verilen görevlerin en iyi şekilde yerine getirilmesi gerektiğine inandığını belirtti. Yeni görevinde de aynı şekilde etkin bir şekilde çalışmaya devam edeceğini söyledi. Uğurlu, İzmir 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi kalemi çalışanlarıyla vedalaşarak, birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

FOTOĞRAFLI