ŞOFÖR YAKINLARI FİRMAYA AİT ARAÇLARA EL KOYDU
IŞİD'in elinde rehin olarak kalan şoförlerin Şırnak'ın Silopi İlçesi'ndeki akrabaları, şoförleri Irak'a gönderen firmayı ilgisizlikle suçlardı. Silopi’de bulunan firmayı basan 7'si Silopili olmak üzere toplam 20 şoför yakını, firmaya ait araçların pasaport, kontak anahtarları ve ruhsatlarına el koydu. Şoför yakınları yetkililere seslerini duyuramamaktan yakınarak, firma önünde oturma eylemi yaptı.
IŞİD'in elinde rehin tutulan Ceyhun İsmailoğlu'nun kardeşi Vehip İsmailoğlu, ağabeyi ile saat 16.00 sıralarında cep telefon ile görüştüğünü ve şoförlerin halen IŞİD'in elinde rehin tutulduklarını aktardığını belirterek, şöyle dedi:
"Haberlerde yakınlarımızın serbest bırakıldığı söylendi. Öyle bir doğruluk yok, yalandır. TIR Şoförleri Derneği Başkanı Çetin Ünlü’nün açıklaması da doğruyu yansıtmamaktadır. Bu kişinin ne amaçla böyle bir açıklama yaptığını bilemiyoruz. Şu ana kadar elimize geçen bilgilere göre, orada diğer 10 kişiyi almışlar başka bir yere götürmüşler. Geyara’nın 30-40 kilometre ilerisinde çöle götürmüşler. Serbest bırakılma diye bir şey yok. 5 milyon dolar fidye istemişler. Firma yetkilileri ile pazarlık yapmışlar. Firma yetkilileri, bu fidyeyi vermemeye gayret gösteriyor. En son ağabeyim Ceyhun ile görüştüm saat 16.00 civarlarında. Nasıl olduklarını sordum. İşkence yapılmadığını söyledi. Onları oradan götürdüler. Yanlarına 10 kişiyi daha getirmişler. Burada şuan eylemimizi yapıyoruz. Sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Kimse bize bakmıyor, ilgilenmiyor. Konsolosluk baskını ile ilgileniyorlar. İki firmalaya ait araçlara el koyduk. Madem bizimle ilgilenmiyorlar, bizimle muhatap olmuyorlar, biz de elimizden gelen her şeyi yapacağız. Ne zaman ağabeylerimiz, arkadaşlarımız gelirse, eylemi o zaman bitireceğiz."
Mehmet Selim YALÇIN/SİLOPİ (Şırnak), ()-

FOTOĞRAFLI