Yusuf BAŞTUĞ/ADANA, () - CUMHURBAŞKANLIĞI seçiminde aday olmak için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvuru yapan 62 yaşındaki Eyyüp Ayhan Erden, "Adaylık için 20 milletvekili imzası şartına tepki için aday oldum" dedi.
Adana'da ticaretle uğraşan ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarında aktif görev alan Eyyüp Ayhan Erden, Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olabilmek için kısa süre önce YSK'ya dosyasını sundu. Neden aday olduğuna ilişkin basın toplantısı düzenleyen Erden, "Şimdi yasal zorunluluk olarak 20 milletvekilinin imzalı teklifi bulunmadığı için başvurum YSK tarafından kabul edilmeyecek ve 11 Temmuz'da adaylık başvurum reddedilecek" diye konuştu.
"MİLLETVEKİLİ İCAZETİNE GEREK YOK"
Eyyüp Ayhan Erden, cumhurbaşkanlığına aday olmak için gereken 20 milletvekili imzası şartına tepki göstermek için aday olduğunu, bu konuda kamuoyu oluşturmaya çalıştığını anlattı. Erden, şöyle devam etti:
"Cumhurbaşkanlığı çok önemli bir görev. Ancak aday olabilmek için 20 milletvekilinin imzalı teklifi gerekiyor. İşte bu yanlışın düzeltilmesi için aday oldum. 20 milletvekilinin icazetine itiraz ediyorum. Bu yasal uygulamanın önümüzdeki seçimde iptal edileceğini düşünüyorum. Birilerinin bu konuda adım atması gerekiyordu. Ben de bu adımı atıyorum. Çünkü aday olmak için milletvekillerinin icazetine gerek yoktur."

FOTOĞRAF