KIRKPINAR Yağlı Güreşleri'nde 3 kez altın kemer kazanan Başpehlivan Recep Kara, Edirne Belediyesi'nin güreş yapılan alanı panayır görünümünden kurtararak, tribünlerin ve pehlivanların soyunma odalarının yenilenmesini istedi.
Kırkpınar Başpehlivanlarından Recep Kara ,bu yıl 653'üncü kez düzenlenecek organizasyonda yağlı güreşlerin yapıldığı Sarayiçi'ndeki alanın ata sporunun ruhunu uygun hale getirilmesini istedi. Başpehlivan Kara, Edirne Belediyesi'nin güreş alanına yeterli yatırımı yapmamasından yakınarak bu durumun pehlivanları üzdüğünü anlatarak, "Güreş için geldiğimiz Edirne’de daha çok panayır havası var. Türkiye’nin diğer illerine gittiğimizde yağlı güreşler bile şu an Kırkpınar’dan daha iyi organize edilmiş durumda. Biz diğer güreşçi arkadaşlarımızla buraya geldiğimizde güreşlere mi geldik, yoksa konser izleyip alışveriş yapmayamı geldik diye şaşırıyoruz."dedi.  Edirne Belediyesi’nin Kırkpınar Yağlı Güreş alanın iyileştirilmesi için hiçbir yatırım yapmadığı kaydeden Recep Kara, "Gerekirse Başpehlivan arkadaşlarıyla birlikte Cumhurbaşkanı ve Başbakan ile görüşüp yatırım yapılmasını isteyelim. Burada yapılan güreşlere devlet büyükleri ilgi gösteriyor. Başpehlivan olunca başta Cumhurbaşkanımız ve Başbakanım olmak üzere bizi makamlarında kabul edip, güreşler hakkında sohbet etti. Yağlı güreşleri çok seviyorlar. Güreş hakkında bilgileri var. Bu işin kendi içinde sıkıntılar var. Protokolde güreşi izleyenler işin içini bilemezler. Güreşleri oturup izleyip gidiyorlar. Örneğin Sarayiçi Er Meydanını her yıl yağan yağmur sonrası su basıyor. Biz güreşçilerin duş aldığı yer çok kötü. Soyunma odası diye birşey yok. Tuvaletler rezalet. Saha içi zemini de aynı."dedi.
Güreş alanındaki tribünlerinde izleyici açısından de kötü olduğunu ifade eden Başpehlivan Kara, "20-30 sene önce yapılmış  eski. Statta güreş izleyen öndeki seyirci ayağa kalktığında, diğer seyirci sahayı göremediği için sürekli tartışmalar yaşanıyor. Hatta bazen kavga çıktığını görüyoruz. Stadın bir an önce yıkılıp yenilenmesi gerekir. Kırkpınar yağlı güreşlerini ismine yakışır yapılsın istiyoruz. Gerekirse sorunların çözümü için birlikte Spor Bakanlığı'na, başbakanlığa gidelim. Tarihi Kırkpınar Er Meydanına bir statü kazandıralım. Bir kanunu olsun, böyle her gelen adam kuralları değiştirmesin. Bir şeyler yapmaya kalkmasın. Bunların bir an önce yapılması gerekir" dedi.
ACZ(LK/AÖ) FOTOĞRAF