Ferhat DERVİŞOĞLU/ REYHANLI (Hatay), () - İNSAN Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'nın, Ramazan ayında Suriye'ye 5 milyon ekmek gönderdiği bildirildi.
Yurt genelinde toplanan yardımların stoklanıp dağıtımının daha hızlı ve düzenli bir şekilde yapılması için Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde bir lojistik merkezi oluşturan İHH, Suriye'deki yardıma muhtaç insanların en temel ihtiyaçlarından olan ekmek için de burada 1.5 yıl önce fırın kurdu. İHH Basın Danışmanı Burak Karacaoğlu, bugüne kadar fırında 170 milyon ekmek ürettiklerini belirtirken, ekmek yardımının ramazan ayında da devam ettiğini söyledi.
Ürettikleri ekmeğin bir hafta bozulmadan saklanabildiğini kaydeden Karacaoğlu, "Fırın kurulduğu günden bu yana 170 milyon ekmek üreterek Suriye halkına gönderdik. Ramazan ayında da 5 milyon üretilerek gönderdik. Savaş ortamında bir hafta bozulmadan saklanabilen ve halkın ağız tadına uygun olarak üretilen ekmekler sınır bölgelerinde güvenli ortamda kurdukları çadırlarda yaşayanlara ülkenin çeşitli kentlerindeki halka ulaştırıyoruz. Suriye çalışmalarımıza aralıksız olarak devam ediyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI