Cafer ZENGİN/ KAYSERİ, () - KAYSERİ Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri Ramazan ayı nedeniyle denetim gıda satan işlerlerini denetleyecek ekipler oluşturdu. Gıda İl Müdürlüğü Türkiye’de ilk olacağı belirttiği 'Mahalle denetmenleri' projesini de hayata geçireceklerini söyledi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Ramazan ayı denetimlerini sıklaştırdı. Ramazan’ı gıda tacirlerinin fırsata çevirmesine engel olmak amacıyla denetim ekipleri ile denetim sayılarını arttıran müdürlük, günde ortalama 400 işyerinin denetimini yapacak. Bu amaçla 10’ar araçlı iki grup halinde denetim timleri oluşturuldu.
“RAMAZAN’I FIRSATA ÇEVİRMEYE ÇALIŞANLARA İZİN VERMEYECEĞİZ”
Rutin denetimlerinin yanı sıra Ramazan ayına yönelik denetimlerin de artarak devam edeceğini dile getiren Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan, “Ramazan’ı kendilerinde fırsata çevirmek isteyenler oluyor. İşte bu gibi fırsatçılara izin vermemek için ekiplerimiz çalışmalarını yine yoğun tempoyla sürdürecek” dedi. Vatandaşların gıdaya yönelik her türlü ihbar ve şikayetlerini 'Alo Gıda 174' hattına iletebileceğini hatırlattı.
“HER MAHALLENİN DENETMENİ OLACAK”
Diğer yandan Kayacan, yakın zamanda Kayseri’de Türkiye’de ilk olacak bir uygulamayı da hayata geçirmeyi planladıklarını söyledi. Müdürlük olarak 'Mahalle denetmenleri' uygulamasını hayata geçirmeye hazırlandıklarını dile getiren Kayacan, şöyle konuştu: “Projeye göre her mahalleden sorumlu gıda denetmenleri olacak. Mahalle sakinleri denetmenleri tanıyacak ve şikayetlerini her an onlara iletecek. Denetmen ekip sayısı mahallenin büyüklüğüne göre değişebilecek. Ve her denetmenin 6 ay sonra dönüşümlü olarak görev yeri de değiştirilecek. Ayrıca bu denetmenlerimize tablet bilgisayar desteği de vereceğiz. Ekipler, online takip de edilecek. Böylece ekiplerimiz vatandaşlarla, sağlıklı iletişim kuracak ve Bakanlığımızın belirlediği kriterleri göz önünde bulundurarak toplum sağlığını koruyup, kollayacak.”

FOTOĞRAFLI