KAPADOKYA bölgesinde son yıllarda hizmete giren butik otellerde, doğal mağara ortamındaki 160 metrekarelik suit odaları, bin 250 euroya kadar yükselen gecelik fiyatlarıyla dikkati çekiyor.
Ürgüp İlçesi'nin Ayvalı Köyündeki Gamirasu Otel’deki Bizans döneminde rahibelerin kaldığı bildirilen tüf kayaya oyulu mağara odada konaklamak isteyenler, geceliğine 85 ile bin 250 euro arasında değişen bir parayı gözden çıkarmaları gerekiyor. Bizans döneminde inzivaya çekilen rahibelerin kaldığı kilise, mutfak ve dinlenme odalarından oluşan sosyal donatılara sahip yerleşim alanlarını restore ederek turizmin hizmetine kazandırdığını söyleyen otel sahibi İbrahim Baştutan, özellikle ABD, Almanya, Fransa başta olmak üzere Japon turist gruplarının ilgi gösterdiğini söyledi.
Butik otel mutfağında, müşterilerine tamamen organik tarım ürünlerinin sunulduğunu kaydeden Baştutan , şöyle konuşuyor : "Gamirasu butik otelin en görkemli odasının restorasyonunu 2 yıl önce tamamladık. 160 metrekarelik peribacası içerisinde jakuziden, hamamına, saunasından uydu yayınlarının izlenebileceği bir ortamı büyük bir özen ile dizayn ettik. Günlüğü de bin euro olarak belirledik. Bu yıl da bu odamıza ilgi olacağına inanıyorum. Çünkü bu odada kalanlar tamamen doğal bir atmosferde bir gün geçirmenin doyulmaz tadını yaşabiliyor ve geçmiş Kapadokya kültürüne ait derin izler içerisinde unutamayacakları gün geçiriyorlar."

FOTOĞRAFLI