MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, yüzünde kar markesi ve ellerinde ameliyat eldiveni ile PTT şubesinden 3 bin TL'lik soygun yaptığı öne sürülen 36 yaşındaki Kemal Salim, sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı.
Olay, dün saat 17.00 sıralarında, Armutalan Mahallesi'ndeki İşler İşmerkezi'nde bulunan PTT şubesinde meydana geldi. Yüzünde kar maskesi, ellerinde ameliyat eldiveni bulunan, gri tişört ve mavi kot pantolonlu şüpheli, elindeki tabanca ile PTT Şubesi'ne geldi. Gişe görevlisi kadını, tabancayla tehdit eden şüpheli, aldığı 3 bin TL ile dışarı çıktı. PTT şubesi önüne park ettiği plakasız mavi renkli motosiklete binen şüpheli, hızla uzaklaştı. Kimliği tespit edilen şüpheli, çalıştığı tur acentesinde, 3 saat sonra yakalandı. Olayda kullanılan motosikletin de işyerine ait olduğu ve burada ele geçirildiği belirtildi.
Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen şüpheli Kemal Salim, sorgusunda kanserden ölen annesinin tedavi masrafları için kredi kartlarına 45 bin liralık borçlandığını ve ödeyemediğini, bu nedenle soygunu gerçekleştirdiğini öne sürdü. Salim, olaydan sonra tabancayı denize attığını söyledi. Sorgusunun ardından bugün öğle saatlerinde adliyeye sevk edilen Salim, 'silahla gasp' suçundan tutuklandı.

DEB(İÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)