GAZİANTEP'te, doğuştan görme ve yürüme engelli 3 yaşındaki Eyüp Derebaşı, ayağına takılan protez sayesinde ilk adımlarını attı. Eyüp'ün ilk adımları kendisi gibi engelli olan annesi ve babasını duygulandırdı.
AK Parti Gaziantep İl teşkilatı bünyesinde kurulu olan Engelliler Koordinasyonu, kentte engelli olan Hıdır ve Fatma Derebaşı çiftinin 3 yaşındaki oğulları Eyüp'ün de görme ve yürüme engelli olduğunu belirledi. Bunun üzerine aile ile temasa geçen Engelliler Koordinasyonu, hastaneye götürülen küçük çocuğun yürüme engelinin protez takılması ile mümkün olacağı bilgisine ulaştı. Bunun üzerine hazırlatılan ayakkabı şeklindeki protez bugün çocuğun ayaklarına takıldı. AK Parti Gaziantep İl Başkan Yardımcısı Meral Özgen ile Engelliler Koordinasyonu Başkanı Hanifi Özdemir ile engelli çift, küçük Eyüp'ün ilk adımlarını atmasını izledi. AK Parti İl Başkan Yardımcısı Meral Özgen, anne ve babası da engelli olan çocuğa yardımcı olduklarını belirterek, "Allah kimseyi bu duruma düşürmesin. Engelli olan ailenin de sıkıntılarını gidermeye çalışacağız" dedi.
Eyüp Derebaşı'nın ayağına uygun olarak yapılan protezleri giyerek annesinin yardımıyla ilk adımlarını atmasının ardından duygulandığını söyleyen baba Hıdır Derebaşı ise kendilerine yardım edenlere teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI