TÜRKİYE'de Ampute Futbol Ligi'nde mücadele eden Konya Engelli Gücü, protez bacak takılması karşılığında Ganalı oyuncu Colins Gyinf'i renklerine kattı. Yeşil- beyazlı ekip daha önce de yine protez bacak taktırarak 2 Ganalı futbolcuyu transfer etmişti.
Konya Engelli Gücü Spor Kulübü Başkanı İzzet Soydabircan, geçirdiği trafik kazası sonucu sol bacağını kaybeden Ganalı futbolcu 35 yaşındaki Colins Gyinf'i protez bacak yapılması karşılığı 1 yıllığına transfer ettiklerini söyledi. Soydabircan, "Gana'daki oyuncular ülkelerinde ampute futbol ligi olmadığı için bu lig bulunan diğer ülkelere giderek futbol oynayabiliyorlar. Geçtiğimiz yıllarda 2 Ganalı oyuncuyu protez bacak karşılığında renklerimize katmıştık. Bu yıl da yine Ganalı oyuncu Colins Gyinf'i protez bacak karşılığında takımımıza aldık. Kendisi sadece protez karşılığı takımımızda oynamayı kabul etti. Tabii diğer tüm giderlerini de biz karşılıyoruz. Bunları da Belediyeler ile bize destek veren Konyalı iş adamlarının yardımıyla yapıyoruz" dedi.
Yaklaşık 3 ila 5 bin lira değerinde olan protez bacağın Ganalı Colins Gyinf'iye protez bacak üretimi yapan bir firma tarafından bağışlanacağı belirtildi.
Ailesini bırakıp Türkiye'ye geldiği için üzgün olduğunu belirten Gyinf, maddi imkanının yetersiz olduğunu ve ülkesinde protez bacağında pahalı olduğu için transfer teklifini kabul ettiğini belirtti. 
Ülkesinde ampute takım olamadığı içinde milli takımın maçlarına hazırlanamadığını belirten Gyinf, "Burada hem milli maçlar için hazırlık yapmış olacağım. Protez bacak sayesinde de yaşamımı daha iyi sürdüreceğim. Bu yüzden de buraya geldim" dedi. 
Konya Engelli Gücü'ne sponsor olan Atiker Şirketler Gurubu Başkanı Mehmet Ali Atiker de sosyal sorumluluk kapsamında Konya'da spor yapan engelli futbolculara destek olmaya çalıştıklarını söyledi. Bu noktada Konya Engelli Gücü'ne destek verdiklerini anlatan Atiker, "Engellilerinde topluma yeri olduğunu göstermeye çalışıyoruz" diye konuştu.