BAŞBAKAN Erdoğan'ın konvoyuna doğru el hareketinde bulunduğu iddiasıyla korumalar tarafından gözaltına alınan doktora öğrencisi Olgun Ergüzel, serbest bırakıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konvoyu Sarıyer'den Eyüp'e gittiği sırada, otobüs durağında el hareketinde bulunduğu iddiasıyla korumalar tarafından gözaltına alınan doktora öğrencisi Olgun Ergüzel, Sarıyer Asayiş Büro Amirliği'nde yaklaşık 5 saat kaldıktan sonra serbest bırakıldı.

Çıkışta 'ya açıklama yapan Ergüzel, “Arkadaşlarla buluşmak üzere otobüs durağında bekliyordum. Haberim olmayan siyasi organizasyondan dolayı trafik de akmıyordu. Konvoy geçerken sanırım tehdit olarak algılandım. Birden koruma görevlileri beni araçlarına aldılar ve beni darp ettiler. Onlara doğru bir hareket teşebbüsüm oldu. Konvoy geçerken bedensel yönelimim oldu. Ama geçen konvoyun başbakana ait olduğunu bilmiyordum. Direk terörist muamelesi gördüm. 15 dakika boyunca soru bile sorulmadı. Araç içerisinde direk darp edildim. Olayın üzerinden 5 saat geçti ve ben hala ben şiş olan yüzüme tıbbi müdahale almadım. Vücudumda darp izleri var. Hala tedavi görmedim. Kontrol için hastaneye götürüldüm. Ancak tedavi edilmedim" dedi.

Olayla ilgili bilgi almak üzere Asayiş Büroya gelen CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da, “Bugün nöbetçi milletvekili olarak karakollardayım. Basın mensupları gözaltına alınıyor. Duraklarda bekleyen vatandaşlarımız gözaltına alınıyor. Gözaltıların hepsi hukuksuz. Vatandaşımız 5.00'te gözaltına alındı. Herhangi bir gözaltı tutanağı yok. Resmi tutanak yok. Keyfi olarak gözaltına alınıyor. Ben ve avukat arkadaşlarımızın buraya gelmesiyle yaptıklarının hatalı olduklarını anladılar. Böylece arkadaşımız salıverildi. Sağ gözüne darbeler almış ve şişkinlik had safhada. Vücudunun çeşitli yerlerinde darp almış durumda. Bu saate kadar herhangi bir tedavi de görmedi. Burada, emniyet yetkilileri darp ederek vatandaşa karşı suç işlemişlerdir. Tedavi imkanı vermemişlerdir. Şu ana kadar herhangi bir gerekçe gösterilmeden hürriyetinden mahrum edilerek haksız bir şekilde gözaltına alınmıştır. Bundan dolayı Olgun Bey de şikayetçi. Bu da şunu gösteriyor. Türkiye'de muhalif olan her vatandaşın can ve mal güvenliği tehdit altında. Temel hak ve özgürlükleri tehdit altında. Başbakan artık vatandaşa bir tehdit oluşturuyor. Bir ülkenin başbakanı, koruması vatandaşı bu hale sokar mı? Korumaların vatandaşı bu hale sokması dağdaki eşkıyadan ne farkı var?" diye konuştu.

MA (İY) (FOTOĞRAFLI)