İSTANBUL Aile Hekimleri Derneği (İSTAHED) üyesi doktor, hemşire ve sağlık elemanları, mecliste görüşülmeye devam eden yasa tasarısıyla ile kendilerine getirilmek istenen nöbet sistemini protesto etti.
Zeytinburnu'nda Atatürk Öğrenci Yurdu önünde buluşan yaklaşık 500 kişi slogan ve pankartlarla İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü önüne kadar yürüdü. "Yunanlı doktor değil Hollandalı Bakan İstiyoruz", "Aile Hekimliğine Sahip Çıkın" yazılı pankartlar açan eylemciler "Bu nöbete 3 çocuk nasıl olacak", "Bizi kaale almayan bakan istifa" sloganları attılar. Yürüyüş sırasında Mehmet İhsan Mermerci Anadolu otelcilik ve turizm meslek lisesi önünden geçen eylemcilere öğrenciler de camlardan alkışlarla destek verdi. HEKİM KÖLE PAZARI KURULDU
Zeytinburnu'ndaki İl Halk Sağlığı Merkezi karşısındaki alanda toplanan eylemciler "Hekim Köle Pazarı" kurdu. Sağlık bakanı ve bölge hastane CEO'su rolündeki iki doktor, elleri bağlı 3 doktor için pazarlık yaptı. Saati 50 liradan başlayan pazarlık 11 lirada son buldu. Bunun üzerine Hipokrat rolüne bürünen bir doktor ortaya çıkarak "Kulaklarıma inanamıyorum. Gördüklerim doğru mu? Bu arkadaşlar aile hekimi mi doktor mu? Sevgili dostlarım, meslektaşlarım; Ben Hipokrat. Gençliğim bu topraklarda hekimlik yaparak geçti. Bu mirasımı görüyorum ki sizler almışsınız. Gerekirse yırtarız atarız sözleşmelerimizi. Hürrriyetimizi ilan ederiz. Tam bağımsız hekimlik yaparız" diye konuştu. Bunun üzerine köle rolündeki doktorlar ellerindeki bağları çözdü. "AİLE HEKİMLİĞİNİ BİTİRMEK ANLAMINA GELİYOR"
"Bu daha başlangıç" sloganları atan eylemciler adına konuşan Aile Hekimleri Federasyonu Başkanı Murat Girginer, "Türkiye'de son 3 yıldır tüm illerde uygulanan aile hekimliğinin geleceğinden kaygılıyız. Ülke insanının ençok memnun olduğu aile hekimliği bitirilmek isteniyor. Bunun altında mecliste 663 sayılı kanun hükmünde kararname ile konulması düşünülen aile hekimleri ile ebe ve hemşire kardeşlerimize en az 16 saat zorunlu nöbet tutturulmasıyla ilgili madde var. Biz bunu kabul etmiyoruz. Vekilerimize bilgilendirme yaptık. Bu aile hekimliğini bitirmek anlamına geliyor. Sayın bakanla defalarca görüşmek istedik ama ne yazıkki aile hekimleri Yunanistan'da ki hekimler kadar değer görmediler" diye konuştu. Açıklamanın ardından eyleme katılanlar olaysız dağıldı.