Taner YENER/İSTANBUL,() SARIYER’de bir araya gelen Patika Ekoloji üyesi bir grup, geçtiğimiz Pazar günü Siirt’in Botan Çayı üzerinde yapılan Alkumru Barajı’nın kapaklarının açılması sonucu 6 kişinin yaşamını yitirmesini düzenledikleri yürüyüş ve basın açıklamasıyla protesto etti.

Patika Ekoloji üyesi yaklaşık 30 kişilik grup, Maslak Plazalar girişinde 13.00 sıralarında bir araya geldi. Geçtiğimiz Pazar günü Alkumru Barajı’nın kapaklarının açılması sonucu 6 kişinin yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan olayı protesto eden grup pankart açtı. “Botan katliamını unutmayacağız”,”Katil Limak’ı affetmeyeceğiz” şeklinde sloganlar atan grup daha sonra şirket yönetiminin bulunduğu plaza önüne kadar yürüdü.

BU YALANLARI SÖYLEYENLERİ TANIYORUZ

Grup adına basın açıklamasını okuyan Alp Temiz, Siirt’in Botan Çayı üzerinde yapılan Alkumru Barajı’nın kapaklarının açılması sonucu 6 kişinin yaşamını yitirdiğini 40’dan fazla kayıp olduğunu söyledi. Devlet ve şirketin olayı geçmişte olduğu gibi kaza gibi göstermeye çalıştığını öne süren Temiz, “Fakat biz bu yalanları ve bu yalanları söyleyenleri tanıyoruz. 17 Ağustos depreminden tanıyoruz. 2004 Pamukova hızlı tren katliamından tanıyoruz. Soma’dan tanıyoruz. Yaşadığımız toprakları ve tüm yeryüzünü, kar hırsıyla ve talan politikalarıyla, yaşanmaz hale getiren, canlı-cansız tüm varlıkları yok eden devlet ve kapitalizme karşı öfkemizi bugün daha da yükseltiyoruz. Bugün isimleri dahi açıklanmayan kardeşlerimiz için buradayız. Botan katliamını unutmayacağız, Limak Holding’i affetmeyeceğiz. “ dedi.

Grup yapılan basın açıklamasının ardından yapılan konuşmaların ardından dağıldı.

(FOTOĞRAFLI)