CİNAYETTE AYRINTILAR ORTAYA ÇIKIYOR
Selçuk Üniversitesi'nde odasında boğazı kesilerek öldürülen Doç. Dr. Celalettin Özdemir cinayetinde tüm ayrıntılar da ortaya çıkmaya başladı. Cinayet şüphelisi Prof. Dr. Ahmet G. ile ölen Doç. Dr. Celalettin Özdemir'in, ilişki kurdukları üniversitede bölüm sekreteri Asuman S. yüzünden sık sık tartıştıkları en son geçen cuma günü öğrencilerinin önünde kavga ettikleri öne sürüldü.
Ölen Doç.Dr. Özdemir'in de daha önce Prof. Ahmet G.'yi, sekreter Asuman S. ile ilişkisi olduğunu YÖK'e bildireceği yönünde tehditte bulunduğu iddia edildi.
ODANIN ANAHTARINI GÖMDÜ
Prof. Dr. Ahmet G.'nin olay günü, Doç. Dr. Özdemir'i, boğazından kesip öldürdükten sonra, kapıyı kilitlediği ve anahtarı da kampus içine gömdüğü ortaya çıktı. Yapılan yer göstermesinde ise anahtarın bulunduğu belirtildi.
DEKAN, KANLI ELBİSELERİ SORDU
Prof. Dr. Ahmet G.'nin cinayetten sonra kanlı elbiselerle eve gittiği ve eşi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Handan G. ile karşılaşınca, eşinin sorusu üzerine kimyevi madde döküldüğünü söylediği öne sürüldü. Kıyafetlerini değiştiren Prof. Dr. Ahmet G.'nin, kanlı elbise ve olayda kullandığı bıçağı ise Sakarya Mahallesi'ndeki bir çöp konteynerine attığı yönünde ifade verdiği öğrenildi. Ancak polisin yaptığı inceleme sonucunda ise kanlı elbiseler ve bıçak burada bulunamadı.
CİNAYETİN ARDINDAN SEKRETERLE BULUŞMUŞ
Prof. Dr. Ahmet G.'nin, ifadesinde kanlı elbiseleri ve bıçağı çöpe attıktan sonra bir otelde sekreter Asuman S. ile buluştuğu ortaya çıktı. Bir süredir ilişkisi bulunan sekreter Asuman S.'ye çeşitli zamanlarda toplam 80 bin lira para verdiği ileri sürülen Prof. Dr. Ahmet G., oteldeki buluşmada şimdi kendisinin ihtiyacı olduğunu söyleyerek para istediği ancak alamadığını söylediği belirtildi.
Sekreter Asuman S.'nin ise polisteki sorgusunda, hem ölen Doç. Dr. Celalettin Özdemir hem de cinayet şüphelisi Prof. Dr. Ahmet G. ile ilişkisinin olmadığı, cinayetle ilgili de bilgisinin bulunmadığını söylediği öğrenildi.

HD(İA/AAA)