AİLESİNDE BÜYÜK ÜZÜNTÜ
Türkiye’nin 6’ncı yüz nakli olduktan sonra uyuşmazlık nedeniyle ameliyat ile yüzü geri alınan 55 yaşındaki Salih Üslü’ün oğlu Serdar Üslün, "Babamın yüzü çok güzel olmuştu, keşke geri alınmasaydı, üzgünüz" dedi.
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde, geçen yıl Ağustos ayında gerçekleşen ameliyatın ardından yeni yüzüne kavuşan Üslün’ün sevinci uzun sürmedi. Dün doku uyuşmazlığı nedeniyle yüzünün yüzde 60’lık kısmı geri alınan Salih Üslün’ün Edirne’nin Havsa İlçesi’ne bağlı Naip Yusuf Köyü’nde yaşayan ailesi kendisinin yaşamından endişe duyduklarını söylüyor.
'DURUMU TELEVİZYONDAN ÖĞRENDİK'
Babasının durumunu televizyonlardan öğrendiğini ifade eden Salih Üslün’ün 17 yaşındaki oğlu Serdar Üslün, "Babam dün 5 saat süren bir ameliyat geçirdi. Bundan önce babam 10 gün yoğun bakımda kaldı. Herhalde nakledilen yüzden dolayı ciğerlerinde ve böbreklerinde problem oluştu. Daha sonra yüz geri alındı" dedi.
'YÜZÜNÜN GERİ ALINMASINA ÇOK ÜZÜLDÜK'
Babasının durumuna çok üzüldüğünü gözleri dolarak anlatmaya çalışan Üslün, şunları söyledi:
"Babamı yüz nakli yapıldıktan sonra gördüm. Yüzü çok güzel olmuştu. Tabii yüzünün geri alınmasına üzüldük. Doktorlar bugünkü durumunun kritik olduğunu söylediler. Babam çok zayıflamış. Gördüğümde inanamamıştım. Babam köye gelmek istiyordu. Orada canı sıkılmıştı. 11 ay orada durdu. Biz babamı geri dönmesini beklerken yüzünün ameliyatla geri alınmasına çok üzüldük."
FARELERİ VURMAK İSTERKEN YÜZÜNÜ KAYBETTİ
Babasının 5 sene önce samanlıkta silahıyla fareyi öldürmeye çalıştığı sırada ayağı takılıp silahın ateş alması sonucu yüzünden yaralanan ve ardından bu hale geldiğini anlatan lise 3’üncü sınıf öğrencisi Serdar Üslün, "Olayın yaşandığı yıllarda bizim köyü adeta fareler basmıştı. Babam fareyi öldürmek için samanlığa girmiş ve ayağı takılıp yere düştüğü sırada tüfeğin ateş alması sonucu kendini vurdu. Keşke o fareyi vurmaya kalkmasaydı" diye konuştu.
AĞABEY ÜSTÜN: HEP İYİ OLMASINI İSTEDİK AMA OLMADI
Salih Üslün’ün ağabeyi Ziya Üslün, başarılı olmayan nakilden dolayı üzgün olduğunu söyledi. Üslün, şöyle devam etti:
"Hep iyi olmasını istedik ama olmadı. Doktorumuz da sağ olsun. O da çabaladı, iyi olsun diye. Hiç kabul etmemiş herhalde. Kan ve dokular uyuşmamış. Onun için yüzünü tekrar söküp almışlar, tekrar ameliyata girmiş. Durumuna çok üzüldüm. Ama elden bir şey gelmiyor."
Ali Can ZERAY/EDİRNE, ()

FOTOĞRAFLI