Yaprak KOÇER/SAMSUN, () - SAMSUN Türk Ocakları Şube Başkanı Prof.Dr.Tuncer Çağlayan, "Türkiye'de inlere girilmesi gereken bir husus varsa PKK’nın inlerine girilmelidir. Hükümetten özellikle söyleyecek bir sözleri varsa paralel yapı konusunda, Güneydoğu’daki paralel yapıya söz söylemelerini bekliyoruz" dedi.
Türk Ocakları Samsun Şubesi tarafından 3 Mayıs Türkçülük Günü şöleni ve pikniği düzenlendi. Kızılay kampında gerçekleştirilen etkinlikte halk oyunları gösterisi sunuldu. Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğrencilerinin oluşturduğu halk oyunu ekibinin Artvin yöresine ait gösterisi büyük beğeni topladı. Örs üzerinde çekişle demir dövüldü. Türklük ile ilgili şiirler okundu. Programda konuşma yapan Türk Ocakları Samsun Şube Başkanı Prof.Dr. Tuncer Çağlayan, 3 Mayıs’ın bu toprakların Türk yurdu olduğunu ve Türk yurdu kalacağının tekrar gençler tarafından haykırıldığı günün yıl dönümü olduğunu belirterek, "Ülkemizde son zamanlarda çok ciddi sıkıntılarımız var. Türkiye Cumhuriyeti anayasasının Türk kimliğinden uzaklaştırılarak yeni bir sivil anayasa adı altında çok millilik vasfına hitap edecek bir devlet yapısına dönüştürülmesi girişimi var. Bundan son derece rahatsızız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu coğrafyada yaşayan etnik ve dini aidiyeti ne olursa olsun herkesi Türk olarak kabul eden kültüre ve geleneğe sahiptir. Bu kültür ve geleneğin doğrultusunda hep birlikte biz Türk milletini oluşturmaktayız. Dolayısıyla bu ülkedeki Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle başlayıp devam eden cümleler aslında biz hep birlikte 'Türk milletiyiz' diye biterse bir anlam kazanır. Aksi takdirde ayrışmanın ve parçalanmanın önü açılır" dedi.
Prof.Dr. Çağlayan, Türkiye’nin PKK terör örgütüyle masaya oturmuş bir görüntü verdiğini dile getirerek, "Türkiye'de inlere girilmesi gereken bir husus varsa PKK’nın inlerine girilmelidir. Esas paralel yapı Güneydoğu'da ve ülkemizin doğusunda bütün çıplaklığıyla zemin tutmaktadır. Dolayısıyla hükümetten özellikle söyleyecek bir sözleri varsa paralel yapı konusunda, Güneydoğu’daki paralel yapıya söz söylemelerini bekliyoruz" diye konuştu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bir talihsizlik eseri Ermenilerin bugün yaşayan torunlarına taziye beyan ettiğini söyleyen Türk Ocakları Samsun Şube Başkanı Prof.Dr.Tuncer Çağlayan, "Bu taziye beyan etmesi sanki bizim ecdadımız bu suçu işlemiş anlamı çıkabilir. Önümüzdeki sene 1915’in 100’üncü yılıdır. Türkiye biliyorsunuz uzun zamandan beri tazminat ve toprak noktasına çekilmek istenmektedir. Sayın başbakan sıradan bir insan değildir. Türk milletini ve devletini temsil makamında bulunmaktadır. Dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin önümüzdeki yıl tazminat ve toprak noktasında başının ağrıyacağı bir yıl olduğunu bile bile böyle bir cümle sarf edilmesi maalesef Türkiye adına sıkıntıya sokacak bir sürecin başlangıcı olacak korkusu taşımaktayız" dedi.

YK(MS/AK) (FOTOĞRAF)