İZMİR Adli Tıp Kurumu önünde toplanan bir grup, Ergenekon davasından 5 yıldır tutuklu bulunan İnönü Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu’nun sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilmesini istedi. Eyleme katılan Prof. Dr. Hilmioğlu’nun kardeşi Hayat Soydan gözyaşlarına hakim olamayıp, “Ağabeyim yıllardır cezaevinde, bu süre içinde Hukuk Fakültesi son sınıf öğrencisi olan oğlu Emir Hilmioğlu’nu Ankara’daki trafik kazasında kaybetti. Ondan sonra hastalığı ağırlaştı. Eşi de rahatsız. Ağabeyimin ölmesini mi bekliyorlar” dedi.
Ergenekon davasından 5 yıldır tutuklu bulunan şeker, karaciğer ve kanser hastası Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu’nun tahliye edilmesini isteyen bazı dernek, platform ve başka sivil toplum kurulu üyelerinden oluşan yaklaşık 100 kişilik grup, bugün öğlende İzmir Adli Tıp Kurumu önünde basın açıklaması yaptı. Malatya’daki İnönü Üniversitesi’nin eski Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu’nun kardeşi Hayat Soydan da eyleme katıldı. Gözyaşlarına hakim olamayan Soydan, “Ağabeyim yıllardır cezaevinde, bu süre içinde Hukuk Fakültesi son sınıf öğrencisi olan oğlu Emir Hilmioğlu’nu Ankara’daki trafik kazasında kaybetti. Ondan sonra hastalığı ağırlaştı. Eşi de rahatsız. Ağabeyimin ölmesini mi bekliyorlar. Tabutla mı çıkacak cezaevinden? Bir an önce tahliye edilmesini bekliyoruz” diye konuştu.
'ÖLÜMLER HIZLANDIRILDI' İDDİASI
Grup adına basın açıklaması yapan Atatürkçü Düşünce Derneği İzmir Şubesi Eşgüdüm Başkanı Ali Yanar, “Sahte delillerle yargılamalar yapan ve uzun tutukluluk süresini cezaya dönüştüren 'adalet' sistemi, İlhan Selçuk, Türkan Saylan, Uçkun Geray, Kuddusi Okkır gibi yurtseverlerin ölümlerini hızlandırmıştır. Bizler haksızlığa uğrayan tüm tutukluların bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz” dedi.
'ÖLÜME TERK EDİLDİ'
Cumhuriyet Okurları İzmir Temsilcisi Demet Günoğlu da, “Cezaevi şartlarında tedavisi yapılabilir” diye görüş bildiren Adalet Bakanlığı’na bağlı Adli Tıp Kurumu tarafından Prof. Dr. Hilmioğlu’nun ölüme terk edildiğini öne sürdü. Açıklamanın ardından İzmir Adli Tıp Kurumu önüne çelenk bırakan grup, bir süre slogan attıktan sonra dağıldı.