HİTİT Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof.Dr.Mehmet Evkuran, Samsun'da düzenlenen panelde yaptığı konuşmada, "Daha şeffaf bir toplum inşa etmek için demokrasi kültürünün yükseltilmesi gerekiyor. Bunun için soran, sorgulayan, kendi varlığına değer veren, kendisiyle barışık bireyler ve öğrenciler yetiştirmemiz lazım" dedi.
Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İktisat ve Siyaset Topluluğunca, 'Üniversite Öğrencilerinin Demokrasi ve İnsan Hakları Bilincini Geliştirme Projesi' kapsamında, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde bir panel düzenlendi. Panelde, Hitit Üniversitesi'nden Prof.Dr.Mehmet Evkuran, Yrd.Doç.Dr. Hasan Hüseyin Doğan, Dr.Veysel Dinler, panelist olarak yer aldı. Panelin yöneticiliğini OMÜ öğretim üyesi Doç.Dr.Nuray Ertürk Keskin yaptı.
Panelin açılış konuşmasını yapan İktisat ve Siyaset Topluluğu Başkanı Burak Sarı, "Demokrasi ve insan haklarının işlevselliği için üniversitelerin sadece kağıt üzerinde değil, akıllarda da özerkleşmesinin gerektiğine inanıyoruz" dedi.
Konuşmaların ardından panelde söz alan Prof.Dr.Mehmet Evkuran, demokrasinin bir kültür olduğunu belirterek, "Daha şeffaf bir toplum inşa etmek için demokrasi kültürünün yükseltilmesi gerekiyor. Bunun için soran, sorgulayan, kendi varlığına değer veren, kendisiyle barışık bireyler ve öğrenciler yetiştirmemiz lazım. Öğrencilerin özellikle entelektüel kapasitelerini geliştirmeleri gerekir" diye konuştu. 
Yrd.Doç.Dr. Hasan Hüseyin Doğan ise, demokratik hakların temellerinden biri olarak tanımladığı 'eğitim hakkı' üzerinde konuşarak, "Soran ve sorgulayan insanlara ihtiyacımız var. Bu ancak eğitim hakkıyla mümkün olabilir. Eğitim hakkı hak aramayı öğreten bir haktır. Eğitim bir ülkenin her açıdan kalkınmasını sağlar. Kültür, uygarlık gibi tanımlarının hepsi eğitimden geçer. Özellikle de üniversiteler topluma ışık veren yapılardır. Üniversite bilim üretir, üniversite teknoloji üretir, üniversite topluma uygarlığı kazandırır. O bakımdan üniversitelerin özerk olabilmesi hayati önem taşımaktadır ve bir zorunluluktur" dedi.
Panel öğrencilerin sorularının cevaplanması ve panelistlere teşekkür plaketlerinin sunulmasıyla sona erdi.

MS(AAA)(FOTOĞRAF)