Erhan TEKTEN-Cemal KÖYÜK/İSTANBUL,()  Prof. Dr. Bingür Sönmez, 2006 yılında başlattığı "Kalbimi Seviyorum, Fast Food Yemiyorum" kampanyası kapsamında Aydın Doğan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nde öğrencilere fast food'un zararlarıyla ilgili bir sunum yaptı.

Sönmez, geçen hafta bir sempozyum için geldiği okulda gördüğü "Beslenme Dostu Okul Sertifikası"nın projesinin bir ödülü gibi hissettiğini söyleyerek "Kalbimi Seviyorum, Fast Food Yemiyorum" sunumunu bu okulda yapmak istediğini belirtti. Sunumda Sönmez, çocukluk çağında başlayan "fast food" alışkanlığının, ileri yaşta kalp hastalıklarına neden olduğunu kaydetti. Sönmez'in slayt gösterisi eşliğindeki anlattıklarını dikkatli bir şekilde izleyen öğrenciler, sunumun ardından Sönmez'e soru sordular. Hayriye isimli bir öğrenci, günlük hayatında fast food tükettiğini belirterek, "Zararlı olduğunu biliyorum. Bundan sonra da daha çok dikkat ederim" dedi. Enise Göktepe ise Ayda bir fast food tüketiyorum. Hocamızı dinledikten sonra daha da azaltmayı düşüyorum" dedi.

"EMİNİM BU OKUL ALDIĞI BU SERTİFİKAYI DAHA ÇOK HAK EDECEK"
2006 yılından beri ilköğretim okullarına yönelik "Kalbimi seviyorum, fast food yemiyorum" projesini yürüttüklerini söyleyen Sönmez, "Şişli bölgesinde başladığımız bu proje, ülke geneline yayılmıştı. Geçen hafta Aydın Doğan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nde verdiğim konferansta bu plaketi fark ettim. 2006 yılından beri yaptığım çalışmanın bir ödülü gibi geldi bana. Müdire hanıma gelip, 2006 yılından beri yaptığım bu sunumlardan yapmak istediğimi söyledim. Geldim ve burada, öğrencilere sağlıklı beslenme öğrettim. Fast foodun zararlarını öğrettim. Eminim çok etkilendiler. Eminim bu okul aldığı bu sertifikayı daha çok hak edecek. Kantinlerde çocuklar bu gıdalara ulaşamadığı gibi dışarıda da bu sertifika doğrultusunda beslenecekler." dedi.

 

ET(FOTOĞRAF)