Özgür ÖZTÜRK/ANTALYA, () - YAPTIĞI yüz ve organ nakilleriyle adını duyuran Prof. Dr. Ömer Özkan, yurt içi ve yurt dışından transfer teklifleri aldığını, yurt dışına gitmenin kendisi için mantıklı olmadığını söyledi.
Yüz ve organ nakilleriyle Türkiye'de ve dünyada adını duyuran Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, Konyaaltı İlçesi'nde bulunan Dr. İlhami Tankut Anadolu Lisesi'nde düzenlenen Kariyer Günleri'ne konuşmacı olarak katıldı. Öğrencilere meslek ve üniversite seçiminde dikkat etmesi gereken konular hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Ömer Özkan, Akdeniz Üniversitesi'ni tercih etmeleri noktasında öneride de bulundu.
'7 YIL BİR HASTA İÇİN UĞRAŞTIK'
Yüz nakillerinin dışarıdan çok basitmiş gibi görüldüğünü, ama altında çok önemli bir emeğin yattığını vurgulayan Prof. Dr. Ömer Özkan, şöyle dedi:
"70 milyonluk ülkede yaptığımız 3-5 ameliyat bir anda ses getiriyor. Bunun sembolik bir önemi vardır. Bunun başlangıcı ve özüne bakarsanız biz 2003 yılından beri sürekli söylenirdik. Neredeyse her hafta bu konu gündeme gelirdi. Ama bir hastanın ortaya çıkması 7 yılı buldu. 7 yıl boyunca izin almak için uğraştık, altyapı için uğraştık, eksiklerimiz varsa tamamlayalım dedik. 7 yıl boyunca bir hastanın ameliyatı için uğraşıyorsunuz. Ama bakıyorsunuz terörden ya da trafik kazasından bir anda 30 kişi ölüveriyor, siz bir insanı kurtarayım derken. Sembolik olaylar ama bunları biriniz gerçekleştirdiğiniz zaman çok mutlu oluyorsunuz. Aileniz, öğretmeniniz, şehriniz, ülkeniz mutlu oluyor."
YURT DIŞINA GİTMENİN MANTIĞI YOK
Etkinlikte öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Prof. Dr. Özkan, yabancı ülkelerden teklif alıp almadığı yönündeki bir soruya şöyle yanıt verdi:
"Bu yeni değil. Ülkeden de var, dışarıdan da var. O biraz medyatik oluyor, 'gidecek', 'kalacak' diye. Çok şık görünmüyor. Bakalım kanunlar bir belirlensin, yurt dışına gitmenin çok da bir mantığı yok benim için. Yeni bir uzman olsaydım düşünürdüm."
OKUL MÜDÜRÜ ÇİÇEK VERDİ
Etkinlik sonunda DİTAL Müdürü Mehmet Karakaş tarafından Prof. Dr. Ömer Özkan'a çiçek ve çeşitli hediyeler takdim edildi. Prof. Dr. Özkan, öğrenciler ve okul yönetimiyle hatıra fotoğrafı da çektirdi.

ÖÖ(SU/BT) (FOTOĞRAFLI)