MARMARA Üniversitesi İlahiyat Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Zekeriya Beyaz, "Türkiye Cumhuriyeti tarihinde görülmemiş büyük felaketler içerisinde" dedi.
'Söyleyecek sözümüz var' sloganı ile bir süreden beri yurt genelinde etkinlik düzenleyen Milli Merkez, Yerel Seçimlerde Güç Birliği Forumu bugün Nevşehir'de yapıldı. Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen forumda konuşan Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Zekeriya Beyaz, Milli Merkez olarak yurttaşları ülkenin içerisinde bulunduğu durumla ilgili olarak aydınlatmaya ve bilgilendirmeyi görev edindiklerini söyledi. Türkiye’nin değişik merkezlerinde 214 salon toplantısı yaptıklarını dile getiren Prof. Dr. Zekeriya Beyaz, şunları söyledi:
“Türkiye bir felaketler döneminden geçmekte, Türkiye bir tuzağa düşmüştür, bu felaketten kurtulabilmek için milli birlik ve bütünleşmemizi güçleştirmek ve halkımızı bu konuda Milli Merkez olarak bilgilendirerek uyarıcı açıklamak yapmaktadır ve bu felaketten kurtulmak istiyoruz. Milli Merkez, bir forumdur, Türk milletinin öz evlatlarıdır. Bu hareket milli merkez hareketi ciddi anlamda hepinizin yüreğinden gönlünden taşarak gelen duyguların kelimelere dökülmesidir. Bir gönülden diğer gönüllere ulaştırmaktır."
Bugüne kadar böylesine bir dönemin yaşanmadığını da kaydeden Prof. Dr. Beyaz, şöyle dedi:
"Türkiye, böyle bir dönem yaşamadı. Böylesine felaketli bir dönem görmedi. Şu hale bakın, savaşa mı girdik? Cephelerde mağlup mu olduk? Harp cephelerinde mağlup olduk da düşmanlar tarafından generallerimiz mi esir alındı? Generallerimiz esir, Kuvvet Komutanlarımız, Genelkurmay Başkanı esir. Ordu esir olursa, bunun anlamı halkımızın özgürlüğü sona erer demektir. Türkiye Cumhuriyeti bugüne kadar işitmediğimiz görmediğimiz aklımıza gelmeyen ve rüyamızda görsek inanamayacağımız şeyleri yaşıyoruz. Türküm demeyi yasaklıyorlar Türk düşmanları. Milli bayramlarımızı yandan örtüyor yasaklıyorlar. TC Başbakanı, Türk Milleti sözünü ağzına alamıyor. İsminize tarihinize, adını söyleme şeklinde dahi yakınlık göstermeyenlerden ne bekleyebilirsiniz ki başka."
"BAŞBAKAN’IN OĞLU DEMEK, BAŞBAKAN DEMEKTİR"
CHP Kayseri Milletvekili Mehmet Şevki Kulkuloğlu ise forumda yaptığı konuşmada, yolsuzlukların kimi iddialara göre Başbakan’ın oğluna kadar uzandığını belirterek “Başbakan’ın oğlu demek, Başbakan demektir. Çünkü Başbakan’ın arabasından ayrılmıyor. Başbakanlık makam otosunun sağ koltuğuna oturarak tek başına seyahat edebiliyor" diye konuştu.