ÇANAKKALE Boğazı'nda, saatteki hızı zaman zaman 80 kilometreyi bulan poyraz fırtınası, deniz ulaşımını vurdu. Ağır tonajlı araçların taşındığı Gelibolu-Lapseki feribot hattında seferler durunca, yük taşıyan TIR ve kamyonlar iskelelerde mahsur kaldı.
Çanakkale Boğazı'nda geçen pazartesi günü etkili olmaya başlayan poyraz fırtınası nedeniyle dün (salı) saat 04.30'dan itibaren duran Gelibolu-Lapseki hattındaki arabalı vapur seferleri, iskelelerdeki araç yoğunluğunu eritmek amacıyla saat 19.00'da yeniden başladı. Ancak gece şiddetini arttıran fırtına nedeniyle bu hattaki seferler, saat 24.00'ten sonra bir kez daha durduruldu. Halen yapılamayan seferler nedeniyle hem Gelibolu, hem de Lapseki feribot iskelelerinde TIR ve kamyonlar uzun kuyruklar oluşturdu. Dün saat 09.00'dan itibaren, Çardak-Gelibolu arasındaki özel şirketlere ait mini feribot seferlerinin iptal edilmesiyle de Çardak İskelesi’nde uzun araç kuyrukları oluştu. Gelibolu ve Lapseki ilçelerinde 3, Çardak beldesinde ise 1.5 kilometre uzunluğunda araç kuyruğu oluştu.
Marmara Denizi'nin yanı sıra Kuzey Ege Denizi'nde de etkili olan poyraz fırtınası nedeniyle Gestaş Deniş Ulaşım A.Ş. yetkilileri, bugün Kabatepe'den Gökçeada'ya saat 10.00 ve Gökçeada'dan Kabatepe'ye saat 13.00 seferlerinin iptal edildiğini duyurdu.
Çanakkale-Eceabat ve Çanakkale-Kilitbahir hatları ile Geyikli-Bozcaada arasındaki seferler ise normal olarak devam ediyor. Meteoroloji yetkilileri poyraz fırtınasının bugün akşam saatlerinde etkisini yitirmeye başlayacağını bildirdi.